Hoe Phact verschillende bedrijven data-driven heeft gemaakt
Data-driven werken heeft de toekomst. Deze methode helpt je namelijk om bedrijfsprocessen zo efficiënt mogelijk in te richten, waardoor je beslissingen snel en accuraat kunt nemen. Dit resulteert in optimalisatiekansen en uiteindelijk dus in betere bedrijfsresultaten.
De specialisten van Phact helpen organisaties om hun systemen zodanig in te richten dat ze met de inzet van data hun primaire bedrijfsprocessen kunnen verbeteren. In deze blog lees je hoe wij verschillende organisaties hebben geholpen om data-driven te worden.
Het verbeteren van landbouwmachines met het gebruik van data
Zo hebben onze specialisten een machinebouwer geholpen om hun autonome bessenplukmachine te kunnen verbeteren. We hebben namelijk een applicatie gebouwd waarin grote hoeveelheden data inzichtelijk is gemaakt. Met deze data wordt bijvoorbeeld bijgehouden als er iets kapot gaat en waarom dit gebeurt. Zo kunnen er verdere optimalisaties uitgevoerd worden in volgende uitvoeringen van de plukker.
Het vergaren van data is hierbij natuurlijk het belangrijkste onderdeel, maar het is ook erg belangrijk dat de data die geanalyseerd moet worden ook veilig naar de cloud gebracht kan worden. Phact is ISO 27001 gecertificeerd en heeft dus de kennis in huis om de data beveiligd te uploaden naar de cloud. Daarnaast is geüpdate firmware ook erg belangrijk voor de veiligheid van het apparaat. De software is zo gebouwd dat het nu mogelijk is om op afstand de updates uit te voeren. Ook kan service aan het apparaat nu ook op remote worden uitgevoerd.
Een slimme afvalcontainer om duurzaamheid en efficiëntie te bevorderen
Onze specialisten hebben samen met een organisatie dat zich specialiseert in oplossingen voor afvalverzameling een slimme afvalcontainer ontwikkeld om zo de ophaalroutes efficiënter te kunnen inrichten.
Afvalcontainers werden namelijk volgens standaardroutes bezocht en geleegd, ongeacht of de container vol was of niet. Om dit te kunnen verbeteren ontwikkelden we een sensor die de vulgraad van de ondergrondse afvalcontainer meet. Deze sensor verstuurt data naar de cloud, waardoor op afstand inzichtelijk is wanneer de container (bijna) vol is. Ook hierbij hebben we er uiteraard rekening mee gehouden dat de data veilig naar de cloud wordt gebracht.
Daarnaast hebben we de software van het aandrukmechanisme van de ondergrondse afvalcontainer ontwikkeld. Dit mechanisme is zo ingericht dat het afval nog gesorteerd kan worden nadat het geperst is om zo duurzaamheid te bevorderen. Daarnaast is het nu ook op afstand in te zien wanneer een afvalcontainer een storing heeft. Voorheen werd dit pas duidelijk als omwonenden hiervan een melding deden.
Jouw organisatie ook data-driven maken?
Wil jij ook aan de slag met data om jouw bedrijfsprocessen efficiënter te kunnen inrichten? Of het nu gaat om een brainstormsessie of het bouwen van sensoren, we helpen je graag verder. Neem contact met ons op om jouw weg naar een data-driven organisatie te kickstarten!