Zo werkt het low-code Robovision AI-platform
09 maart 2022 
5 min. leestijd

Zo werkt het low-code Robovision AI-platform

De basis voor een succesvolle Artificial Intelligence-uitrol kent een paar kenmerken. Eén daarvan is een nauwe samenwerking tussen een data scientist en een productspecialist. Daarnaast biedt het gebruik van een low-code AI-platform, zoals dat van Robovision, verschillende voordelen. Enerzijds legt dit de lat iets lager om eenvoudig en snel met Artificial Intelligence aan de slag te gaan, anderzijds is het Robovision AI-platform voorzien van diverse gestandaardiseerde extra’s, zoals getrainde algoritmes voor diverse toepassingen.

Kies voor het low-code Robovision AI-platform

De grootste kans op succes met een Artificial Intelligence-project bereik je door kleinschalig te starten. Door aanvullend te kiezen voor het Robovision AI-platform, neemt de kans op succes nog verder toe.

Laat Artificial Intelligence ook echt iets toevoegen

Uiteraard is het wel van belang om Artificial Intelligence toe te passen op een gebied waar het ook echt iets toevoegt. Technologie implementeren moet een doel hebben. Bij het scheiden van het kaf van het koren wat betreft haalbaarheid, helpen we je als Phact graag. Een Proof of Concept voor jouw AI-project [LINK NAAR BLOG OVER POC] helpt daar absoluut bij.

Robovision: logisch, laagdrempelig en rijk aan algoritmes

Het voordeel van het low-code AI-platform van Robovision is dat het logisch is opgezet en dat gebruikers, na de livegang, heel laagdrempelig aan de slag kunnen. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van standaard templates. Ook is het platform voorzien van diverse tools om  het detecteren van diverse zaken, van personen tot objecten én het volgen daarvan mogelijk te maken. Een voorbeeld van een behoorlijk ver ontwikkeld algoritme is de functie waarmee te bepalen is of mensen alle artikelen in een winkel afrekenen.


Eenvoudig instelbaar met handige selectietools

Het laagdrempelige gebruik van het low-code AI-platform van Robovision komt ook heel duidelijk naar voren in de manier waarop gebruikers kunnen aangeven hoe ze data willen invoeren of voorwerpen willen selecteren. Immers, Artificial Intelligence en zeker technologie waarbij vision een sleutelrol speelt, is gemaakt om slimmer te opereren. Met handige gereedschappen binnen het Robovision AI-platform is precies aan te geven op welk punt een machine een plant of bloem moet afsnijden of hoe een machine een stekje of plant in de grond moet stoppen. Hetzelfde geldt voor hoe Artificial Intelligence varkens moet detecteren. Een box tool is daarvoor erg geschikt, doordat hiermee een box over een object is te trekken. Maar er zijn ook lasso’s toegevoegd. Een stuk land daarentegen is weer eenvoudig te omlijnen met puntjes. Dergelijke basiselementen bespaart tijd én dus geld. Afhankelijk van het object of de omvang van een item, kies je als gebruiker voor de gewenste selectietool.

boxtoolBoxtoolGrabcutGrabcut

Projectmanagement en continue aandacht

Hoewel het low-code Robovision AI-platform een uitkomst is voor veel bedrijven die met Artificial Intelligence op vision basis aan de slag willen, zijn er nog twee laatste aspecten die de kans op succes bepalen. Dat is ten eerste de combinatie van de juiste mensen en het projectmanagement. Is dat op orde, dan vergroot dat de kansen zeer. Toch bewijst de praktijk dat het te vaak voorkomt dat er iets aan projectmanagement schort. Daarom kan het verstandig zijn om hiervoor een externe partij in te schakelen. Het tweede aspect is dat het toewerken naar de livegang energie kost, maar het goed live houden eveneens. Het algoritme moet betrouwbaar blijven. Krijgt een product een andere kleur of vorm, dan moet je daar het algoritme daar ook op trainen. Robovision maakt het bij- en hertrainen van algoritmes enorm laagdrempelig.


Download het E-book: 4 prikkelende voorbeelden van Artificial Intelligence met vision technologie


Ervaring helpt

Of het nu het leveren van hulp is bij de uitrol van Robovision technologie of het geven van advies, Phact is een ervaren partij. We laten graag zien welke mogelijkheden Artificial Intelligence jouw organisatie kan bieden en hoe schaalbaarheid in de praktijk werkt. Wij kijken samen met jou naar de keuze voor on-premises of cloud en zorgen ervoor dat het integreert met de huidige infrastructuur. Phact beheerst alle facetten van technologie die komen kijken bij de omarming van het slimme Robovision-platform en de integratie met de bestaande applicaties. Kortom wij ontwikkelen totaaloplossingen waar de algoritmes van Robovision een integraal onderdeel van zijn. Nieuwsgierig? Wij delen meer dan graag onze kennis met jou.

Daag ons uit! Is Artificial Intelligence voor jouw specifieke uitdaging de oplossing? Klik hier om met ons te sparren.