R&D

Verander uw business met 

Internet of Things!

Als ondernemer bent u zich bewust van de kansen die het Internet of Things te bieden heeft. U heeft wellicht ideeën voor een nieuw product, of ziet mogelijkheden voor het optimaliseren van uw bestaand productieproces. Waar het vaak aan ontbreekt, is de technische expertise, de juiste partners of een goed businessmodel. Dankzij onze ruime ervaring met IoT kunnen wij hierbij helpen.

Wat is Internet of Things?

“Een voorgestelde ontwikkeling van het internet, waarbij alledaagse voorwerpen zijn verbonden met het netwerk en gegevens kunnen uitwisselen.”

Bron: Oxford dictionaries

Wij verzorgen IoT-oplossingen onder andere voor

Concrefy logo gecentreerd
AgXeed logo gecentreerd
Beinlich logo gecentreerd
Dorel logo gecentreerd

IoT-Hardware

Wij leveren zowel standaard hardware producten als volledige maatwerk hardware oplossingen voor uw IoT project. Samen met onze hardware partners begeleiden we jou naar de juiste keuze tussen standaard of op maat gemaakte hardware voor alle benodigde bouwblokken binnen uw Internet of Things project. Van gateway tot complete sensor oplossingen. Daarnaast zijn we er trots op dat we niet alleen technische expertise hebben, maar ook diepgaande kennis van de regelgeving en certificering rondom elektronische producten. Hierdoor kunnen we u ook bijstaan en begeleiden in het volledige CE-traject, waarbij we zorgen dat uw product voldoet aan alle wettelijke eisen en normen binnen de Europese markt.

De Embedded Systems engineers van Phact hebben de expertise en jarenlange ervaring in het selecteren en ontwerpen van moderne elektronica componenten. Met onze end-to-end aanpak begeleiden wij jou van idee tot product of bieden wij ondersteuning in elke fase van het proces van ontwerp, prototyping tot en met productie.

IoT-Software (applicaties)

Phact is niet alleen gespecialiseerd in het ontwikkelen van innovatieve software oplossingen die naadloos integreren in de bestaande bedrijfsprocessen van jouw organisatie en inzicht geven in jouw data, maar beschikt ook over diepgaande expertise op het gebied van algoritme ontwikkeling.

Dankzij onze uitgebreide wiskundekennis kunnen wij geavanceerde algoritmen ontwerpen die optimaal bijdragen aan data-gedreven besluitvorming en efficiëntie. Deze oplossingen ontwikkelen wij onder andere op het OutSystems platform, dat perfect aansluit op de behoefte aan snelle innovaties van grootschalige Internet of Things toepassingen.

IoT - Business Intelligence (BI) / Big Data Analytics

Business Intelligence en Business Analytics worden steeds belangrijker. Waar Business Intelligence draait om het verzamelen, vereenvoudigen en rapporteren van data, omvat Business Analytics het herkennen van patronen en trends in de verzamelde data. Door gebruik te maken van Business Intelligence en Business Analytics kunnen bedrijfsmiddelen efficiënter worden ingezet voor het meest optimale resultaat, zodat concurrentievoordeel te behalen is.

Wanneer je met Internet of Things aan de slag gaat moet je minimaal met de volgende zaken rekening houden

Connectiviteit

De data die IoT-sensoren genereren moeten naar de juiste plek gestuurd worden via een netwerk. Welk type connectiviteit daar het beste bij past, hangt af van een aantal factoren. Onder andere de hoeveelheid data, het type data en de beschikbaarheid op de desbetreffende plek. Enkele voorbeelden van connectiviteit zijn: M2M, LoRa, Sub-1Ghz en LTE-M. Samen met ons netwerk van leveranciers en operators leveren wij een compleet connectiviteitsaanbod tegen scherpe condities, van data SIM tot gateway.

Hardware

Wij leveren een grote verscheidenheid aan standaard sensoren of verzorgen 100% maatwerk. Onze Embedded Systems engineers begeleiden u naar de juiste keuze.

Beveiliging

Wij bedenken samen van te voren goed hoe we uw data gaan beveiligen.

Onze databeveiliging voldoet aan de hoogste normen en Nederlandse wet- en regelgeving.

Data Management

Wij verzorgen een veilige opslag van uw data in de Microsoft Azure cloud. Opslag op klantlocatie is uiteraard ook mogelijk. Voor welke optie u ook kiest: uw data is en blijft uw data!

Dashboard

Een interactief dashboard geeft u overzicht en realtime inzicht in al uw assets en maakt het mogelijk deze efficiënt vanuit één omgeving te beheren.

Ga nu aan de slag met IoT!