Wat is Microsoft Power Platform?
25 augustus 2022 
1 min. leestijd

Wat is Microsoft Power Platform?

Is er binnen jouw organisatie behoefte aan een manier om snel oplossingen te creëren, zoals bijvoorbeeld zakelijke apps, automatisering of een chatbot? Dan is het Microsoft Power Platform een goede oplossing.

Microsoft Power Platform is een ontwikkelplatform om applicaties op te bouwen die weinig tot geen code vereisen. Microsoft zet dit platform strategisch in als basis voor alle applicaties die in de toekomst op Microsoft technologie gebouwd gaan worden.

Wat kun je met Microsoft Power Platform?

Het Microsoft Power Platform bestaat uit vijf onderdelen: Power BI, Power Apps, Power Automate, Power Pages en Power Virtual Agents. Ieder van deze onderdelen dient een eigen doel. Zo kun je met Power BI analyseren, met Power Apps applicaties bouwen, met Power Automate geautomatiseerde werkstromen maken, met Power Pages low-code websites bouwen en met Power Virtual Agents eigen chatbots ontwikkelen.

Waarom Microsoft Power Platform?

Het Microsoft Power Platform zorgt ervoor dat je ontwikkelteam weinig tot geen code nodig heeft om oplossingen te bouwen die relevant zijn voor jouw organisatie. Dit zorgt voor een snellere ontwikkeltijd én je hebt niet altijd een software engineer nodig, waardoor capaciteit geen grote rol meer speelt.

Daarnaast biedt Microsoft Power Platform een bibliotheek aan verschillende zakelijke toepassingen, connectoren en allerlei Microsoft Cloud Services waarmee een gebruiker eenvoudig oplossingen kan koppelen om samenwerking zo makkelijk mogelijk te maken.

Is Microsoft Power Platform veilig?

Alle tools binnen het Microsoft Power Platform zijn gebouwd op Microsoft Azure. Azure is de veilige cloud omgeving die wordt beheerd door Microsoft. Dit betekent dat elke tool gehost op Azure dezelfde kwalitatieve beveiliging, certificeringen en beheerfuncties heeft als alle andere systemen en tools die op Azure draaien.

Is Microsoft Power Platform ook geschikt voor professionele developers?

Het fijne van Microsoft Power Platform is dat je in principe geen ervaren developer hoeft te zijn om ermee uit te voeten te kunnen. Maar ook professionele developers kunnen het platform uitgebreid gebruiken dankzij de ingebouwde connectiviteit met services zoals GitHub en AI Builder. Hierdoor kunnen ontwikkelaars ook complexe applicaties ontwikkelen met het Microsoft Power Platform.

Meer weten over het Microsoft Power Platform?

Ben je benieuwd of Microsoft Power Platform de juiste oplossingen biedt voor jouw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of bekijk ons webinar om meer te weten te komen.