E-book

3 prikkelende voorbeelden van

Computer Vision 

Artificial Intelligence is een belangrijke basis voor innovatie geworden. Dankzij diverse vormen van Machine Learning kan AI worden ingezet om patronen in data te ontdekken en voorspellingen te doen. Tevens kunnen op basis van die voorspellingen zeer ingewikkelde of alledaagse taken worden geautomatiseerd.


De vraag naar Artificial Intelligence neemt om logische redenen een vlucht. Met de opkomst van laagdrempelige tools kunnen organisaties zonder technische kennis algoritmes trainen. De behoefte aan toch al moeilijk vindbare techneuten zal daarmee iets afnemen. Het zijn kansen waar, zeker in Nederland, organisaties in vakgebieden als agri-food, productie, zorg en slimme steden van gaan profiteren.


Van alle vormen van Artificial Intelligence is Vision Technologie - of Computer Vision - de technologie die wat ons betreft het meest aanspreekt. In dit document hebben we een aantal prikkelende voorbeelden voor je geselecteerd. Het E-book heeft als doel om jou te inspireren om nieuwe kansen te herkennen. 


 • Inleiding - AI- en Computer Vision
 • Voorbeeld #1 - Cheetos kwaliteitscheck
 • Voorbeeld #2 - Wormen herkennen met AI
 • Voorbeeld #3 - ID’s op frauduleus gebruik scannen


In de moderne AI is Computer Vision het technologisch meest

ontwikkelde gebied dat de automatisering van het menselijk zicht

mogelijk maakt.


Waarom Phact?

Al jaren helpen wij onze klanten met het digitaliseren van de bedrijfsprocessen. Van het digitaliseren van papieren urenbriefjes tot de inzet van innovatieve technieken als Low-code, Internet of Things (IoT) en Artificial Intelligence (AI). Van het schoonmaakbedrijf hier om de hoek tot grote internationaal opererende bedrijven als Boels. 


Op het oog dus allemaal totaal verschillende projecten en wensen, maar er is bij digitale transformatie toch duidelijk een rode lijn te ontdekken in al deze processen. Hoe groot of klein een project ook is, het zal nooit (helemaal) volgens plan verlopen. 


Wanneer je een of meerdere van de volgende zaken herkent in jouw organisatie, dan is dat een duidelijk signaal om bedrijfsdigitalisering tot prioriteit uit te roepen:


 • De IT-afdeling krijgt de backlog niet weggewerkt;
 • Je ziet de concurrentie voorbijsnellen;
 • In je organisatie wordt dezelfde data op 3 verschillende
  plekken ingevoerd;
 • IT-budget gaat op aan het in de lucht houden van legacy-systemen;
 • In de meerderheid van je processen wordt Excel gebruikt;
 • Je hebt geen inzicht in je bedrijfsdata.

null

Wil je meer weten over alle ins en outs van IoT? 

Wil je meer weten over alle ins en outs van low-code? Download dan hieronder het E-book 'De Grote IoT Inspiratiegids'