Artificial Intelligence heeft de toekomst!

Artificial Intelligence is een blijvertje. Er bestaan inmiddels al vele toepassingen van AI in verschillende domeinen, gezondheidszorg, onderwijs, financiën, landbouw, transport en meer. Voorbeelden van AI zijn zelfrijdende auto’s, gezichtsherkenning, chatbots, spraak assistent etc. AI kan dus een positieve impact hebben op het welzijn, de productiviteit en de groei van jou bedrijf.

Wat is Artificial Intelligence ?

“Artificial Intelligence (AI) is een verzameling technologieën die data, algoritmen en rekenkracht combineren. Met behulp van AI bootsen machines of systemen menselijke intelligentie na en gebruiken de kennis die ze op doen om zichzelf te ontwikkelen en verbeteren."

Artificial Intelligence is, heel simpel gesteld, een technologie die enerzijds hetzelfde kan (is aangeleerd) als de mens. Anderzijds gaat AI verder waar het de mens te veel wordt. Zeker als het om het verwerken van grote aantallen gaat én het combineren van informatie uit een groter aantal bronnen. 


We zien het als onze rol om Artificial Intelligence toegankelijk te maken voor ondernemers in het MKB. 


Phact begeleidt ondernemers die Artificial Intelligence willen inzetten voor innovatie

Wil je met AI aan de slag binnen jouw organisatie?

Definieer duidelijke use cases 

Projecten met een duidelijke use case hebben een veel grotere kans van slagen dan wanneer er lukraak met een idee gestart wordt. Een goed voorbeeld daarvan is een bedrijf dat Artificial Intelligence wilde inzetten voor de detectie van gasflessen tussen het afval. De start van dat project bestond uit het aanleveren van foto’s van gasflessen uit alle denkbare hoeken en standen. Dit is de input voor het trainen van het algoritme. 

Begin klein, schaal daarna eenvoudig op

Een kleine succesvolle start heeft veel meer kans van slagen dan een direct groots opgezet project. Opschalen kan altijd als iets eenmaal werkt. Sterker, als iets werkt zou je het overal moeten inzetten waar het van waarde is. En wat ook altijd geldt: je bent niet zomaar klaar met Artificial Intelligence. Het ‘learning-deel’ moet je blijven verbeteren. Wil je starten met de technologie, dan moet je ook de discipline hebben om het algoritme op specifieke punten continue te blijven trainen. Bijvoorbeeld als de kleur of de vorm van een gasfles verandert. Of als een specifiek type gasfles niet altijd goed herkend wordt. 

Combineer technologieën

Wij zien in de praktijk dat Artificial Intelligence vaak gecombineerd wordt met andere technologieën. Dit zijn vaak projecten die innovatief van aard zijn. Denk hierbij aan een combinatie van Internet of Things (IoT) en AI. Deze twee technologieën zijn steeds vaker met elkaar verweven, al was het maar omdat IoT zorgt voor nieuwe data en juist daarmee wil je als organisatie iets nieuws doen.

Is Artificial Intelligence voor jouw specifieke uitdaging de oplossing?

Wil je AI gaan inzetten binnen je zakelijke omgeving, ben je op zoek naar manieren om processen te verbeteren, klanttevredenheid te verhogen, concurrentievoordeel te vergroten of nieuwe kansen te creëren dan ben je bij Phact aan het juiste adres.

Daag ons uit!