Onze projecten

Wij zijn trots op onze klanten en de projecten die we voor ze mogen doen. 

Het overzicht hieronder geeft een goed beeld van de diversiteit van de

door ons gerealiseerde projecten.

OutSystems
Klantcase Microsoft Power Platform
Microsoft Power Platform
Mobiele Applicaties

Web Applicaties
Internet of Things
Big Data
Hardware

OutSystems

Klantcase Edco

Edco

Sourcing App

EDCO is een groothandel in fast moving goods met een enorm assortiment.

Inkopers bezoeken wereldwijd diverse beurzen om het assortiment aan te vullen met nieuwe producten onder de juiste condities.


Met de EDCO Sourcing App kunnen inkopers op beurzen snel een lijst maken van producten die mogelijk door EDCO kunnen worden ingekocht.

In de app kan per beurs een map worden aangemaakt waarin op zijn beurt voor elke leverancier op de beurs een map kan worden aangemaakt.

In deze leveranciersmappen kunnen de door de leverancier aangeboden interessante producten worden geplaatst. Aan de producten kunnen foto's, video's, notities en zelfs geluidsopnamen worden toegevoegd. Daarnaast kan de productinformatie worden aangevuld met allerlei informatie zoals een beschrijving, prijs, afmetingen, enzovoort.


Omdat stabiel mobiel internet vaak niet beschikbaar is op beurzen, werkt de applicatie volledig offline en synchroniseert de gegevens wanneer een verbinding beschikbaar is, automatisch of op verzoek.


Na een beursbezoek kan het inkoopteam alle producten evalueren in een gebruiksvriendelijke backofficetoepassing. Zowel producten als leveranciers kunnen worden besproken en beoordeeld en wanneer ze zijn goedgekeurd voor aankoop, maakt de integratie met inriver, het Product Information Management systeem, deze eerste, maar belangrijke stap in het sourcingproces compleet.

Boels Rental Phact

Boels Rental

OCR Touch

Boels zet verdere stappen in Operational Excellence. Dit vanuit de strategie om een efficiëntere en meer digitale organisatie te krijgen zijn er stappen gezet middels het OCR Touch project. OCR Touch draagt bij aan een efficiënter werkproces door de inzet van microservices in combinatie met ontwikkelde business logica. Met Phact als partner is Boels in staat om dit project succesvol te lanceren. De app bespaart tijd, verhoogt de datakwaliteit en professionaliseert de werkprocessen van Boels.

Hendrix Genetics Phact

Hendrix Genetics

Intelligent transport app

Phact heeft voor Hendrix Genetics USA een applicatie ontwikkeld die gedurende het transport precies weet wat er met het te vervoeren object gebeurt. De applicatie is ontwikkeld om de papieren stroom te vervangen voor digitale verwerking. De applicatie biedt Hendrix Genetics meer inzicht in de status van het object gedurende het vervoer.

De volgende stap is om dit middels sensoren volledig geautomatiseerd plaats te laten vinden.

Make-A-Wish Nederland

Digitale 'Wish Journey'

Make-A-Wish heeft als missie om het meest digitale goede doel van Nederland te worden. Make-A-Wish vervult wensen van kinderen met een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte. Wij van Phact zijn enorm trots dat wij samen met Make-A-Wish een Wish Journey-applicatie hebben ontwikkeld.
Van naar het moment toeleven tot onvergetelijke herinneringen achteraf, wij helpen kinderen zich te wapenen tegen hun ziekte. Het brengt families bij elkaar en het verandert het leven van iedereen die er een rol in speelt.
Met deze app is het mogelijk voor de kinderen, hun volgers, Make-A-Wish zelf en uiteindelijk ook de partijen die zorgen voor de invulling van de wensen, om met elkaar in contact te komen en te blijven. Dit verhoogt de engagement bij alle partijen en leidt in ieder geval in theorie tot een betere dienstverlening vanuit Make-A-Wish.

Worqer Phact

Worqer

Digitale banen platform

Worqer is het digitale werkplatform voor jongeren. Het platform is ontwikkeld voor de jeugd tussen de 15 en 23 jaar (Worqers). Het unieke aan het platform is dat je snel en gemakkelijk kunt solliciteren en meer verdient als het minimum loon. Als kers op de taart wordt de Worqer ook nog binnen 24 uur betaald.

Phact heeft zowel voor de Worqer als voor de werkgevers een platform ontwikkeld wat zowel werkt via web als via mobiele apps.

Vebego Groep Phact

Vebego Groep

Strategisch IT-advies en beheer OutSystems applicaties

Voor de Vebego groep is Phact de strategisch IT partner. Hierbij heeft Phact een adviserende rol op het gebied van nieuwe technologieën en andere IT ontwikkelingen. Alle in OutSystems ontwikkelde applicaties worden door Phact in beheer genomen. Daarbij beoordeelt Phact de kwaliteit van de aangeleverde software die ontwikkeld zijn o.a. op het gebied van architectuur, naamconventies en nog diverse andere punten.

Dorel Juvenille (Maxi-Cosi)

Slim autokussen (E-safety)

Bij Dorel Juvenile, fabrikant van baby- en kinderproducten, staat de veiligheid van kinderen  te allen tijde voorop. Overal ter wereld vertrouwen ouders erop dat de baby- en kinderproducten veilig zijn. Dat geldt in het bijzonder voor autostoelen zoals Maxi-Cosi’s. Deze moeten vooral comfortabel én veilig zijn. Dorel Juvenile ontwikkelde speciaal voor de autostoel een extra veiligheidselement: het e-Safety kussen, een ‘slim’ zitkussen voor de autostoel. Dankzij de bijbehorende app krijgen ouders een signaal op hun telefoon als zij verder dan 20 meter bij hun auto vandaan zijn en hun kind zich nog in de auto bevindt. De app is mede dankzij het low code-platform van OutSystems in slechts drie maanden tijd ontwikkeld. Hiermee kon Dorel Juvenile het ‘e-Safety’-kussen binnen zeer korte tijd ontwikkelen voor onder andere de Italiaanse markt, waar als gevolg van nieuwe Italiaanse wetgeving ‘anti-achterblijfalarmen’ voor autostoelen inmiddels verplicht zijn.

Cordstrap

Workflow beheer tool

Phact heeft voor Cordstrap de ItemRequestTool gebouwd. De ItemRequestTool is een web based workflow beheertool voor het leveren en onderzoeken van nieuwe producten. Voor één product zijn meerdere afdelingen en expertises nodig. Deze tool faciliteert de gehele organisatie van nieuwe producten. Van het configureren tot het organiseren van de data en van de statusrapportages tot het inregelen van het logistieke proces.

Vitelia Phact

Vitelia

 "Mijn Vitelia" portal inclusief webshop

Vitelia is een dynamische coöperatie waarin het leden- en klantbelang voorop staat. Vitelia heeft Phact gekozen om een ‘Mijn Vitelia’ omgeving te ontwikkelen waarin de relatie tussen Vitelia en haar klanten volledig tot uiting komt, een centraal punt waar alle klantinformatie op eenduidige manier beschikbaar is voor alle betrokkenen, op elk moment. Ook is er een webshop gekoppeld aan de ‘Mijn Vitelia’ omgeving. Via deze webshop wordt het eenvoudiger en laagdrempeliger voor klanten om een bestelling te doen en is het bestelproces verder geautomatiseerd.

Cordstrap Phact

Cordstrap

Plantool

Voor Cordstrap, specialist op het gebied van ladingzekering en producent van polyestercomposiet omsnoeringen, ontwikkelde Phact een digitaal planbord ten behoeve van het productieproces. De geleverde oplossing geeft Cordstrap de mogelijkheid om eerder bij te sturen en efficiënter te produceren. De oplossing is ontwikkeld op basis van OutSystems en heeft met een minimale impact op de operatie een grote impact op de organisatie bewerkstelligd.

Lidl Delicieux Phact

Lidl

Delicieux app

Phact heeft de Delicieux app voor Lidl ontwikkeld. Middels deze app zijn klanten van Lidl in staat om alle Delicieux producten on-line te bestellen, zodat ze zeker weten dat ze deze voor de feestdagen in huis zullen hebben. Een bestaande bestelling kan bekeken en gewijzigd worden. Door gebruik te maken van een unieke identifier per klant is hier de veiligheid goed geborgd.

dorel-roadshow-app

Dorel Juvenille (Maxi-Cosi)

Roadshow app

Vanwege het Covid-19-virus wordt een internationale toonaangevende trendshow voor premium baby- en peuterproducten geannuleerd. Daarom heeft Dorel besloten om met een Roadshow-truck naar haar klanten te gaan. Uitgerust met een tablet kunnen de verkooporders compleet worden verwerkt in onze Mobile Roadshow App. Een extra feature is dat de applicatie ook offline functioneert. Het management van Dorel heeft ook een totaaloverzicht in de back-end applicatie van alle gerealiseerde verkoopresultaten.

Alpheios Phact

Alpheios

Enquête applicatie

Alpheios is specialist in reinigings- en schoonmaakproducten. We hebben een responsive applicatie gebouwd om eenvoudig een vragenlijst in te vullen. Tijdens een bezoek kan de vragenlijst worden ingevuld en kunnen aanbevelingen worden toegevoegd. Na het invullen van de vragenlijst wordt er een gedetailleerd rapport per e-mail naar de klant gestuurd in zijn of haar eigen taal.

Hendrix Genetics Phact

Hendrix Genetics

Optimalisatie levenscyclus varkens

Phact heeft voor Hendrix Genetics de Hypor (web) applicatie ontwikkeld. De applicatie geeft optimaal inzicht in de levenscyclus van varkens. Dit met als doel om alleen de genetisch sterkste varkens te fokken. Gedurende de hele levenscyclus worden talloze details bewaard (denk aan gewicht, vaccinaties, stamboom, afstammelingen etc.).

 

Deze oplossing is een veelbelovende tool om het bedrijfsresultaat te verbeteren. De focus ligt op digitalisering van elke handeling in de stal, het opslaan van alle verzamelde gegevens en het verwerken hiervan met de nieuwste statistische modellen of AI-technologie.


Het eindresultaat is een voorspellend model voor optimalisatie van het fokprogramma en maximalisatie van de genetische verbeteringen voor varkenshouders. Voor de klanten betekent dit snellere gegevensinput, een betere verbinding van alle gegevensbronnen op het bedrijf en, het allerbelangrijkste, nauwkeurigere selecties.


Waar andere bedrijven werken aan apps die gegevens verzamelen, gaat Hendrix Genetics een stap verder: het traceren van alles wat er in de keten gebeurt en koppelen gegevens aan genen, zodat we productlijnen voor de volgende generatie kunnen verbeteren.

Cordstrap Phact

Cordstrap

Integratieplatform

Cordstrap uit Venray biedt wereldwijd klanten oplossingen om ladingen veilig op de plaats van bestemming aan te laten komen. Ten behoeve van de bedrijfsvoering wil het internationaal opererende bedrijf de zekerheid dat data

tussen de verschillende IT-oplossingen zich ongehinderd laat uitwisselen. Een generieke stekkerdoos gaat de basis vormen voor alle datakoppelingen.

Alpheios Phact

Alpheios

Intelligente document oplossing

Alpheios is de partner op het gebied voor innovatieve schoonmaakoplossingen. Daarnaast ook specialist in reinigings- en schoonmaakproducten. Phact heeft een 'responsive' applicatie gebouwd om eenvoudig een vragenlijst in te vullen. Tijdens een bezoek aan de klant kan de vragenlijst worden ingevuld en kunnen aanbevelingen worden toegevoegd. Na het invullen van de vragenlijst wordt er per e-mail een gedetailleerd rapport naar de klant gestuurd.

Cordstrap Phact

Cordstrap

Risico Assesment Tool

Phact heeft de Moisture app ontwikkeld. Deze app geeft de klanten van Cordstrap inzicht in de mogelijke risico's van vochtvorming tijdens transport. Op basis van deze risico's helpt de app bij het maken van de juiste keuze voor het juiste gereedschap.

Cordstrap geeft haar klanten een instrument om vooraf het risico op vochtvorming tijdens transport in kaart te brengen. Ook kan iedere klant eenvoudig berekenen welke besparing er gerealiseerd kan worden met de vochtabsorberende producten van Cordstrap.

Microsoft Power Platform

Klantcase Voedselbank Limburg Noord

Voedselbank Limburg-Noord

Optimale voorraadbeheer

Meer dan 1 miljoen mensen in Nederland leven onder de armoedegrens. De vrijwilligers bij de voedselbanken delen elke week eten uit aan de mensen die tijdelijk niet in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien en de Voedselbank hard nodig hebben.


Wij van Phact vinden het dan ook ontzettend mooi een steentje bij te kunnen dragen aan een project voor de vrijwilligers van de Voedselbank Limburg-Noord (Venray).


Samen hebben we een app bedacht en ontwikkeld met daarin onder andere voorraadbeheer, waarbij binnenkomende en uitgaande producten gemakkelijk bijgehouden kunnen worden. Ook geeft de app aan welke producten er het beste als eerste uitgedeeld kunnen worden, om de voorraad optimaal te benutten. Daarnaast is inzichtelijk gemaakt wat al eerder is uitgedeeld. Hiermee kunnen de vrijwilligers genoeg variatie aanbrengen bij het wekelijks uitdelen van de producten.

Cr8las

Efficiënte urenregistratie

Cr8las is een bewogen organisatie met verschillende takken, waar veel met personeelszaken rekening gehouden moet worden. Dit was dan ook direct waar hun grootste pijnpunt lag: het verouderde ERP-systeem en het proces van urenregistratie.


Het was voor Cr8las belangrijk dat de oplossing snel, schaalbaar en flexibel zou zijn om een start te maken met het verbeteren van het proces. Daarom is er gekozen om een applicatie op maat te bouwen met Microsoft Power Apps. Daarnaast zijn volledig nieuwe ERP-systemen vaak te uitgebreid of sluiten ze niet volledig aan op de wensen van de organisatie, waar Power Apps wél de mogelijkheid tot een oplossing op maat biedt.

Klantcase AM Machinery

AM Machinery

HARVESTER GUARD® tool

De HARVESTER GUARD® is een compleet nieuw ontworpen tool die een realistische diagnose kan geven over de staat van een zelfrijdende veldhakselaar.


Verschillende onderdelen en functies worden geïnspecteerd, gemeten en gedocumenteerd. In het geval van storingen komt er zelfs een specifieke rapportage tot stand inclusief aanbevolen reparaties voor het voertuig.


Met deze tool weet je dus altijd, overal ter wereld, wat de status is van je voertuig(en).

Mobiele applicaties

Munckhof Phact

Munckhof

Mobiele app voor Leerlingenvervoer

Met 90 jaar aan vervoerservaring mag Munckhof zich expert noemen in personenvervoer en reizen. Munckhof streeft ernaar haar dienstverlening naar de klant continu te optimaliseren. Munckhof volgt daarbij nauwlettend de ontwikkelingen in de markt en anticipeert direct op nieuwe trends en ontwikkelingen. Phact ondersteunt Munckhof in haar doelstellingen door mee te werken aan innovatieve softwareoplossingen. Zo zijn de klanten van Munckhof ervan verzekerd dat mobiliteit zo goed en efficiënt mogelijk is geborgd.

Hertek

Ontruimingsapp

Bij een calamiteit telt iedere seconde. Om paniek en letsel te voorkomen en mensenlevens te redden is betrouwbare communicatie essentieel voor de efficiency en kwaliteit van hulpverlening. Hertek levert slimme en betrouwbare communicatieoplossingen die perfect aansluiten bij omgevingen en processen waar 24/7 missie kritische communicatie vereist is. Phact heeft Hertek geholpen met het bouwen van een mobiele app voor ontruimingsberichten conform Nen2575-4.

Web applicaties

Scheuten Glas Phact

Scheuten glas

Digitalisering klantinteractie

Scheuten glas heeft de ambitie om te groeien. De groei moet gerealiseerd worden zonder extra medewerkers en mét slimmer verdergaande digitaliseringsoplossingen. Digitalisering van interne processen, handmatige handelingen, orderafhandeling en slimme integraties zijn hierbij wezenlijke onderdelen.


De eerste stap in de verdergaande digitalisering is de ontwikkeling van een klantportaal. Initieel om klanten inzicht te geven in lopende orders en bijbehorende status. Vervolgens om ook aanpassingen van orders te faciliteren, het indienen van servicevragen te kunnen verwerken en om een volledige order op maat te kunnen plaatsen. Het einddoel is om de volledige klant-interactie digitaal te kunnen faciliteren.

Veluwe Granen Phact

Veluwe granen

Planning optimalisatie 

Phact heeft met behulp van exacte locatiebepalingen een systeem ontwikkeld waarbij de expected time of arrival (ETA) kenbaar worden gemaakt. Op basis van aan- en afmeldingsdata van de chauffeurs is dit gerealiseerd. Via een SMS worden de stakeholders persoonlijk op de hoogte gesteld van de updates omtrent het transport en de ETA. In de meldingen wordt een link verwerkt naar een portal met realtime informatie over het transport en de bijbehorende order.

TKI Dinalog Phact

TKI Dinalog

Synchromodaal container transport systeem

Voor één van de projecten binnen TKI Dinalog, het Smart Data Factory Innovation project, heeft Phact een synchromodaal container transport systeem ontwikkeld. Het systeem geeft middels een app en webtool inzicht in de huidige en verwachte status van containers en verwachte aankomststijd op verschillende locaties op de corridor Rotterdam – Limburg. Zowel voor de binnenvaart als voor het wegvervoer. Hiervoor wordt real-time data verzameld over de planning van partijen, de positie van voertuigen en vaartuigen en de status van containers.

Schilt Bedrijven Phact

Schilt bedrijven

Oude software vervangen - Portal voor brieven en aanwezigheid

Schilt had twee applicaties die helaas niet zondermeer omgezet konden worden naar nieuwere besturingssystemen. Dat is vervelend omdat de huidige besturingssystemen uitgefaseerd werden en de applicaties binnen Schilt erg veel gebruikt worden. Daarop is besloten om de oude applicatie na te bouwen in een .NET omgeving. Door deze op een moderne .NET stack te bouwen kunnen de applicaties ook gehost worden op nieuwe servers.


De eerste applicatie is een Brieven portal.


De tweede applicatie is de presentie portal waarin alle medewerkers aangeven wanneer ze wel en niet bereikbaar zijn. Dit is een relatief eenvoudige applicatie, maar nog steeds zeer waardevol voor Schilt ook deze applicatie is nagebouwd.

OnderwijsMens Phact

OnderwijsMens

Digitaal Leraar- en Kindportfolio

Phact heeft voor OnderwijsMens, In lijn met onderwijskwaliteit.online, het kindportfolio ontwikkeld. Kindportfolio.online ondersteunt leraren en kinderen door systematisch leervragen te stellen. Leervragen om na te denken over zichzelf als lerende, passend bij de leeftijd en het onderwijs. Het is een digitale omgeving waar iedere leerling zijn of haar eigen profiel heeft en waar zowel leraren als kinderen inzicht hebben in behaalde of nog te behalen leerdoelen.


Naast het kindportfolio, ontwikkelt Phact samen met OnderwijsMens lerarenkwaliteit.online. Een écht onderwijsportfolio voor leraren, beschikbaar op ieder moment en elke plaats. Het portfolio maakt het voor leraren eenvoudig om te solliciteren. Daarnaast kan de leraar sturing geven aan zijn of haar eigen leerloopbaan.

IM Efficiency

Data cloud platform

Im Efficiency heeft, met 'SolarOnTop', een systeem ontwikkeld om vrachtwagens zuiniger te maken, door trailers uit te rusten met zonnepanelen, de energie daaruit op te slaan in accu’s en beschikbaar te stellen aan de truck en elektrische gebruikers. De doelen zijn besparing van brandstof en het reduceren van CO2-uitstoot.


Phact heeft IM Effiency geholpen bij de ontwikkeling van een Cloud  Data Platform. De ontsluiting van deze data naar een data back-end, API-koppelingen en ook dashboards met KPI’s en settings. Met het data Cloud Platform is IM Efficiency is het product gereed voor de grote markt.

Bex BV

Digitalisering Inkoopproces

Bex levert verse friet en aardappelproducten aan haar klanten. Een gedeelte van de administratie, de afleverbonnen en verwerking daarvan, gebeurt nog analoog. Net zoals de werkbriefjes van het schoonmaakbedrijf vergt dit behoorlijk wat handwerk en is het foutgevoelig en daarmee niet meer van deze tijd. We hebben daarbij gekozen voor een aanpak dat we het project uit een aantal fases hebben opgedeeld waarin er zo snel mogelijk een werkend basis-systeem staat dat op basis van gebruik en ervaring eenvoudig uitgebreid kan worden. Uitgangspunt is om eerst de huidige situatie te digitaliseren en vereenvoudigen en pas daarna additionele features toe te voegen.

OnderwijsMens Phact

OnderwijsMens

Digitaal Onderwijsportfolio

Door de onderwijskwaliteit in beeld te brengen ondersteunt OnderwijsMens schoolleiders en besturen. Dit geheel in lijn met het nieuwe onderzoekskader van de inspectie van Onderwijs. Samen met OnderwijsMens heeft Phact afgerekend met de papierstroom en lijvige managementrapportages. Er is een digitale omgeving ontwikkeld en ingericht, waarin schoolleiders een volledige zelfevaluatie kunnen creëren. OnderwijsMens en Phact hebben na dit succes samen verder gebouwd aan een kindportfolio en een leraarportfolio.

Fysergo Phact

Fysergo

Digitalisering Werkplekscan

Fysergo (100% dochter van Arbo Unie) werkt doelgericht aan de gezondheid en inzetbaarheid van mensen binnen organisaties.

Met het VIPP Vlootschouw® programma helpt Fysergo zicht te krijgen op de duurzame inzetbaarheid van personeel. Het is een succesvolle aanpak die leidinggevenden houvast geeft om eenvoudig en resultaatgericht te sturen op inzetbaarheid. 

Phact heeft voor Fysergo de werkplekscan-systeem gedigitaliseerd. De medewerkers werken prettiger en komen bij klanten professioneel over. De resultaten van de scans zijn nu direct online voorhanden en beter doorzoekbaar voor zowel frontoffice als backoffice.

Internet of Things

Concrefy

Concrefy

Betonproductie slimmer maken

Concrefy is een internationaal competentiecentrum op het gebied van betontechnologie. Door de combinatie van digitale diensten en moderne betontechnologie wordt het betonbouwproces geoptimaliseerd.


Phact heeft samen met Concrefy een sensor ontwikkeld die op het gegoten betonelement wordt gelegd. Deze sensor meet continu de temperatuur van het beton. Deze temperatuur wordt via een radioverbinding (LoRa) naar de Cloudoplossing van Concrefy verzonden. Het voordeel van LoRa is dat het over grote afstanden gegevens kan versturen zonder daarbij veel energie te gebruiken. Concrefy maakt hiervoor gebruik van “The Things Network”.

Rotaid Phact

Rotaid

Slimme AED-kast

Rotaid is leverancier van AED-kasten. Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand door het geven van een elektrische schok. Om te zorgen dat minder mensen sterven omdat een AED incompleet is, een lege accu heeft, of niet vindbaar is, heeft Phact Rotaid geholpen om de Rotaid 24/7 AED-kasten slim en connected te maken.


Doordat de Rotaid 24/7 met hardware en software connected en slim is gemaakt, is een AED-kast gerealiseerd die:

  • Voor hulpverleners altijd vindbaar is door locatiebepaling;
  • Automatisch alerts uitstuurt naar beheerders en zorgverleners wanneer hij geopend wordt;
  • Altijd goed beschermd is (ingebouwd alarm- en verwarmingssysteem);
  • 24 uurs monitoring heeft;
  • Mobiele internetconnectie heeft;
  • Is aangesloten op een webbased portal.
Agxeed AgBot Phact

AgXeed

AgBot - Zelfrijdend voertuig

Phact heeft voor de ontwikkeling van het autonome voertuig van AgXeed de basis van de digitale infrastructuur opgezet. Dit betekent dat alle communicatie van en naar het autonome voertuig door Phact ontwikkeld is en dat ook nog voldoet aan de strengste veiligheidseisen. Dit betekent ook dat de gehele machinebesturing en bediening (planning) remote uit te voeren is middels smart devices (phones, tablets, etc.). Ook is er een planmodule ontwikkeld die op basis van het laagste brandstofverbruik, hoogste capaciteit en de laagste kosten de juiste keuze maakt voor AgXeed.

Lassche & Keizer Phact

Lassche & Keizer

Predictive maintenance 

Lassche & Keizer gaat verder dan alleen koelen. In opdracht van deze specialist in koudetechniek, airconditioning en klimaatbeheersing ontwikkelde Phact het product Cool Alert. Een Internet Of Things sensor monitoring oplossing waarmee vroegtijdig eventuele problemen aan koelinstallaties op klantlocatie kunnen worden gesignaleerd en voorkomen. Lassche & Keizer is door deze oplossing nog beter in staat de bedrijfszekerheid van de bij haar klanten geïnstalleerde koelsystemen te garanderen.

Microtron IoT Platform by Phact

Microtron

Internet of Things portal

Microtron is gespecialiseerd in de distributie van hoogwaardige en gespecialiseerde IT-producten. Microtron heeft behoefte aan een IoT-portal om de juiste werking van haar producten te kunnen tonen aan haar klanten. Phact heeft, op basis van de huidige SureSense-omgeving van Phact, een branded Microtron portal bouwen voor Microtron.

Verstraaten Express Phact

Verstraaten Express

Cold Chain Monitoring

Voor Verstraaten Groep heeft Phact een IoT-oplossing ontwikkeld voor geconditioneerd vervoer. De oplossing bestaat uit een netwerk van temperatuursensoren en een portaal met uitgebreide bewakings- en rapportagemogelijkheden. Verstraaten heeft hierdoor een sluitende temperatuurregistratie van vervoerde producten gedurende de hele ‘cold chain’, het transport van leverancier naar opslag of overslag en vervolgens naar de klant. Zo kan het bedrijf altijd achteraf aantonen aan haar klanten dat ze aan alle SLA's voldaan heeft.

Big Data

Telecom Phact

Grote telecomoperator

Statistische en visuele Big-data dashboards

Voor een grote telecomoperator, heeft Phact een netwerk monitoring applicatie gemaakt die gebruik maakt van statistische bewaking en dit inzichtelijk maakt in de vorm van grafieken. Met behulp van de historische data worden er voorspellingen gedaan, op basis van diverse wiskundige modellen, voor het te verwachten verkeerspatroon. Indien het actuele verkeerspatroon afwijkt van de voorspelde gegevens, wordt de support organisatie automatisch gealarmeerd en kan de betreffende support engineer de storing verder behandelen.

Nelissen Pluimvee Phact

Nelissen Pluimvee

Statistische en visuele Big-data dashboards

Phact heeft voor Nelissen Pluimvee management dashboards ontwikkeld in PowerBI. De dashboards zijn een visuele weergave van de data uit de klimaatbeheersingsomgeving. Het voordeel van PowerBI is dat met dit product voor een relatief lage prijs snel een bruikbare oplossing gemaakt kan worden en dat de klant zelf eenvoudig wijzigingen kan doorvoeren.

Hardware ontwikkeling

Concrefy

Concrefy

Ontwikkeling precasting sensor

Phact heeft samen met Concrefy een sensor ontwikkeld die op het gegoten betonelement wordt gelegd. Deze sensor meet continu de temperatuur van het beton. Deze temperatuur wordt via een radioverbinding (LoRa) naar de Cloudoplossing van Concrefy verzonden.


De sensor moet op een gegeven moment ook weer opgeladen worden. Hiervoor heeft Phact een draadloze oplader ontworpen.

Rotaid Alarm Phact

Rotaid AED Cabinets

Ontwikkeling Alarm Systeem

Als onderdeel van de voortdurende productontwikkeling van Rotaid hebben wij samen met Rotaid en Inch Plastics een nieuw alarmsysteem ontwikkeld voor Rotaid. Het alarmsysteem is volledig opnieuw ontwerpen en voldoet aan de vereisten van elke installatie. Het nieuwe systeem, dat nog op batterijen werkt, wordt geleverd met twee geluidsniveau-instellingen die kunnen worden geselecteerd via een schakelaar op het systeem. Er is nu een luidheidsinstelling van 84dB en 98dB beschikbaar (gemeten op 1 meter van de luidspreker) om meer opties voor de gebruiker te geven en meer volume te bieden. Er is tevens een pauzeknop beschikbaar, waarmee de gebruiker het alarm tijdelijk kan pauzeren wanneer hij bijvoorbeeld bezig is met onderhoud. Het alarm wordt geactiveerd door dezelfde muntautomaat-magneet in het deksel en dit maakt het ook mogelijk om het alarm achteraf aan bestaande installaties toe te voegen.

Binnenkort ook jouw project hier?