Phact over ons

Microsoft Power Platform

Het platform voor de business om laagdrempelig apps te bouwen, data te analyseren en processen te automatiseren.

De mogelijkheden van het Microsoft Power Platform

Om efficiënt te kunnen werken en snel te kunnen schakelen, wordt de vraag naar bedrijfsapps steeds groter. Daarnaast bieden standaardpakketten niet altijd de juiste oplossing voor jouw organisatie. Met het Power Platform biedt Microsoft een omgeving waarmee je organisatie met innovatie aan de slag kan gaan: zowel de business met weinig IT-kennis als professionele ontwikkelaars. Dit no-code/low-code platform stelt iedereen in staat om business apps te ontwikkelen, processen te automatiseren en data te analyseren. 

Microsoft Partner Gold

Het Microsoft Power Platform bestaat uit verschillende onderdelen, namelijk: Power BI, Power Apps, Power Automate, Power Pages en Power Virtual Agents. Deze veelzijdige tools stellen de gebruiker in staat om het heft in eigen handen te nemen. Daarnaast kun je heel laagdrempelig en gratis starten met het Microsoft Power Platform wanneer je al gebruik maakt van Microsoft 365, wat het gebruik van het platform vaak een logische keuze maakt.


Wij gebruiken het Microsoft Power Platform onder andere voor

Cr8las logo gecentreerd
Smedts Bedrijfshallen logo gecentreerd
AM Machinery logo gecentreerd
Alucol logo

Vaak worden bedrijfsprocessen binnen het mkb handmatig uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan het indienen van urenbriefjes, die vervolgens overgenomen worden in een Excel-lijst en vanuit daar naar een uitbetalingssysteem worden doorgezet. Je kunt je wel voorstellen dat de foutmarge hierbij erg groot is en dat het veel tijd kost om op deze manier uren uit te betalen. Zo zijn er verschillende administratieve werkzaamheden die met het Microsoft Power Platform gedigitaliseerd en geautomatiseerd kunnen worden. Hierdoor worden bedrijfsprocessen een stuk eenvoudiger, minder foutgevoelig en bovenal efficiënter.


Ontdek hier verschillende toepassingen van het Microsoft Power Platform in de praktijk.

Werkt het Microsoft Power Platform voor iedere bedrijfsapplicatie?

Microsoft Power Platform werkt ideaal wanneer je snel en eenvoudig een oplossing wilt ontwikkelen die past binnen de mogelijkheden van de Power Tools. Zeker wanneer je oplossing moet samenwerken met andere Microsoft applicaties. Wanneer je complexiteit wilt toevoegen of veel niet-Microsoft applicaties gebruikt, dan moet je nadenken of het Microsoft Power Platform wel de geschikte mogelijkheden biedt. Lees hier meer over de kanttekeningen bij het gebruiken van het Microsoft Power Platform.

Voordelen van Microsoft Power Platform

 • Applicaties, integraties, rapportages zonder kennis van code

Met Microsoft Power Platform hebben je medewerkers de mogelijkheid om zelf applicaties, chatbots, integraties, automatiseringen of rapportages te creëren zonder kennis van programmeercodes. Dit biedt grote voordelen, aangezien medewerkers voorheen moesten wachten tot de IT-afdeling tijd had om dergelijke taken uit te voeren. Nu kunnen ze zelf in slechts enkele stappen bovenstaande zaken bouwen of creëren.


 • Toegang tot Artificiële Intelligentie en Business Intelligence

Ieder bedrijf verzameld dagelijks massa’s data die tot relevante inzichten kunnen leiden. Deze waardevolle inzichten kun je alleen vergaren wanneer de data snel en gestructureerd geanalyseerd en geïnterpreteerd kan worden. Microsoft introduceerde daarom AI en BI in het Power Platform. Dit zijn belangrijke technologieën die je bedrijf helpen bij het analyseren en voorspellen van bepaalde zaken, zodat je tijdig de nodige veranderingen kan doorvoeren in je organisatie.


 • Snelle integratie en automatisering van bedrijfsprocessen

Automatisering is één van de belangrijkste aspecten voor een succesvolle business, nu en in de toekomst. Elk bedrijf krijgt namelijk te maken met repetitieve bedrijfsprocessen waar heel wat tijd en energie aan verspild wordt, maar die wel noodzakelijk zijn. Om de productiviteit te verhogen geeft het Microsoft Power Platform je de mogelijkheid om bepaalde werkprocessen te automatiseren. Bovendien stimuleert het platform zo de digitale transformatie in je bedrijf.


 • Flexibele manier van werken

Het Microsoft Power Platform zorgt voor een hoge flexibiliteit, zodat je medewerkers kunnen werken zoals ze willen. Integraties met onder andere Microsoft Teams zorgt ervoor dat bedrijfsprocessen en efficiëntie verbeterd kunnen worden door het creëren van een naadloze werkervaring. Het platform is dan ook uitermate geschikt om van je bedrijf een moderne werkplek te maken met flexibiliteit als speerpunt.

Onze dienstverlening

Power BI

  Neem onderbouwde en overtuigde bedrijfsbeslissingen door iedereen binnen je organisatie datagestuurde inzichten in handen te geven.

Power Apps

Zet ideeën om in organisatiebrede oplossingen door je medewerkers in staat te stellen aangepaste apps te maken die zakelijke uitdagingen oplossen.

Power Automate

  Deze tool vergroot de productiviteit binnen je onderneming door je medewerkers in staat te stellen om op een laagdrempelige manier organisatieprocessen te automatiseren.

Power Virtual Agents

  Bouw eenvoudig chatbots om in natuurlijke taal in gesprek te gaan met klanten en werknemers. Er is geen code nodig, dus iedereen binnen je organisatie kan hiermee aan de slag kan!

Power Pages

  Bouw snel en laagdrempelig sites die informatie en services leveren aan klanten.

Phact is Microsoft partner en helpt je op weg met het Microsoft Power Platform

Phact ziet de kansen die het Microsoft Power Platform organisaties biedt en helpt als Microsoft Partner klanten op weg bij het inzetten van het platform. Lars Kessels, Business Development Manager bij Phact, zegt over het Microsoft Power Platform “Vaak gebruiken bedrijven Microsoft al (denk aan Teams of Office 365) en dat maakt het erg laagdrempelig om met het Microsoft Power Platform aan de slag te gaan. Dit versnelt ook de adoptie van nieuwe tools binnen een organisatie.”


Wil je ontdekken welke bedrijfsprocessen binnen jouw organisatie verbeterd kunnen worden met het Microsoft Power Platform? Neem dan contact met ons op. Wij laten je graag de mogelijkheden van het platform zien en helpen je op weg om de tools van het Power Platform in te zetten voor jouw organisatie.

Wil je meer weten over Microsoft Power Platform en wat dit platform kan betekenen voor jouw organisatie?

Laat dan hieronder jouw gegevens achter, wij nemen graag contact met je op!