Realiseer een flexibele

Cloud-omgeving met
Microsoft Azure

Steeds meer bedrijven zetten de stap naar de cloud.

Maar wat komt er allemaal bij kijken? 

Verdere digitalisering van je onderneming bevordert de transparantie van de bedrijfsdata. De cloud helpt het probleem van dataportabiliteit en -zichtbaarheid op te lossen door flexibele, toegang te bieden tot reken- en opslagservices.

Ook is het een veiliger platform, biedt het meer zichtbaarheid en kan het inbreukrisico’s beperken. 

Microsoft Partner Gold

Phact is Microsoft partner en helpt jou concreet met plannen, beoordelen en starten van je migratie naar de Azure cloud. Onze Azure-ervaring omvat het ontwerpen, bouwen en ondersteunen van Azure-omgevingen met hoge beschikbaarheid / hoge prestaties voor diverse organisaties. Van het consolideren van vele websites naar één Azure-omgeving tot samenwerkingen met andere IT-partijen om hun applicaties opnieuw te ontwerpen en te deployen naar Azure.


Phact werkt Agile vanuit haar hele organisatie (DevOps). Vanuit de verzameling beschikbare services in het Cloud Computing platform Azure is één van die diensten Azure DevOps (voorheen VSTS), een omgeving met een reeks aan services die het mogelijk maakt om DevOps eenvoudig te integreren in je organisatie. Door onze kennis van Azure DevOps kunnen we je helpen om te beoordelen welke services van toegevoegde waarde zijn voor je bestaande of toekomstige werkprocessen.


Ook hebben we Azure managed services geleverd voor systemen die vele transacties per maand verwerken en voor klanten die al hun systemen hebben gemigreerd naar Azure en andere Microsoft-cloudservices.

Wij gebruiken Microsoft Azure onder andere voor

Bex logo gecentreerd
IM Efficiency logo gecentreerd
Onderwijs Kwaliteit logo gecentreerd
FineField logo gecentreerd

Wat is Microsoft Azure?

Microsoft Azure is het cloud-platform van Microsoft wat bedrijven honderden verschillende diensten biedt om bedrijfsprocessen te verbeteren en te ondersteunen. Al deze diensten zijn optimaal aanpasbaar aan jouw behoeften. Of het nu gaat om onderscheidende diensten, zoals IoT en Machine Learning of integratiescenario’s en virtuele machines. Realiseer de koppeling met je huidige IT-omgeving(en) en profiteer van de voordelen van jouw hybride cloud.

Voordelen van Microsoft Azure:

 • Overal te implementeren met de tools die jij kiest. 

Azure verbindt cloud en on-premise met consistente hybride cloud-mogelijkheden en maakt gebruik van open-source technologieën voor maximale draagbaarheid en waarde uit jouw bestaande investeringen.


 • Bescherm jouw bedrijf.

Vele bedrijven vertrouwen op de Microsoft Cloud. Azure helpt dan ook om jouw activa te beschermen door middel van een methodologie die gericht is op optimale beveiliging, privacy, compliance en transparantie.


 • Versnellen van (mobiele) app-innovatie.

Bouw eenvoudige tot complexe projecten binnen een consistente portalervaring met behulp van diep geïntegreerde cloudservices, zodat jij jouw apps snel kunt ontwikkelen, implementeren en beheren.


 • Krachtige beslissingen en apps met inzichten.

Ontdek zakelijke inzichten met geavanceerde analyse- en gegevensservices voor zowel traditionele als nieuwe gegevensbronnen. Detecteer afwijkingen, voorspel gedrag en beveel acties voor jouw bedrijf aan.

Onze dienstverlening

Azure Cloud migratie Phact

Cloud Migratie

 • Toetsing migratie-opties. Denk hierbij aan rehosting, refactoring en rearchitecting.
 • Inventariseren en beoordelen applicaties op afhankelijkheid van locale servers.
 • Ondersteuning tijdens implementatie.
 • Stuur je migratie aan met een paar workloads.
Ik wil meer weten
Azure Cloud beheer Phact

Cloud Beheer

  Phact beheert jouw Azure cloud omgeving door onze cloud specialisten. Wij helpen je met o.a. de volgende diensten:
  • Cloud engineering
   • Dagelijks beheer over jouw cloudomgeving, waaronder monitoring, patching, back-ups en systeemupdates
   • 24x7 monitoring en respons op incidenten die zijn vastgelegd in een SLA
   • Maatwerk configuratie en operatie van cloudomgeving
   • Begeleiding door onze DevOps experts bij ontwerp, configuratie en deployment van code en infrastructuur
   • Configuratie en automatisering van autonome deployment inclusief autoscaling
   • Configuratie van standaarden voor cloud networking en security
   • Doorlopende technische analyse en optimalisering van kosten, beveiliging, gebruik en best practices
   • Implementatie van best practices voor deployment en security
Ik wil meer weten
Azure Cloud beveiliging Phact

Cloud Beveiliging

  Phact beschikt over een uitgebreid beveiligingsbeleid en uitgebreide beveiligingsprocedures waarmee de toegang tot systemen van zowel leveranciers als klanten kan worden beheerd.
  Wij helpen met:
  • Toetsing aanwezigheid beveiligingsinfrastructuur.
  • Identiteitsbeheer. Wijzigingen aan een toepassingsservice of hardwarecomponent moeten alleen mogelijk zijn op basis van een persoonlijke rol of een groepsrol, daarbij moet iedereen die wijzigingen aanbrengt aan een toepassing of gegevens een verplichte authenticatieprocedure doorlopen
  • Het organiseren en inrichten van back-ups en bewaren van gegevens.
  • Toetsen van fysieke beveiliging. Phact toetst of er controles voor fysieke beveiliging aanwezig zijn, ook waar het toegang tot hardware op co-locaties betreft. Ook moeten in de werkomgeving van datacenters beveiligingsmaatregelen aanwezig zijn die apparatuur en gegevens beschermen tegen verstorende gebeurtenissen.
  • Er moet redundante netwerk- en stroomcapaciteit zijn, evenals een gedocumenteerd plan voor herstel na rampen en een plan voor het waarborgen van de bedrijfscontinuïteit .
Ik wil meer weten

Wil je meer weten over Microsoft Azure en wat dit cloud-platform kan betekenen voor jouw organisatie?

Laat dan hieronder jouw gegevens achter, wij nemen graag contact met je op!