Wij zetten jouw ideeën om in software die business-value toevoegt

Phact ontwikkelt betrouwbare, schaalbare en innovatieve high-performance-oplossingen, van producten voor intern gebruik tot high-end-producten met miljoenen gebruikers. 


Je kent het wel:

Je bent op zoek naar software om je bedrijfsprocessen te digitaliseren met als doel om efficiënter te gaan werken. Er is voldoende standaard software voorhanden, echter biedt deze software te weinig functionaliteit of biedt juist te veel functionaliteit (die je niet nodig hebt, maar waar je wel voor betaalt). 


Dit is waar wij bij Phact goed in zijn; wij maken maatwerkoplossingen die precies dat bieden waar jij behoefte aan hebt! Niet meer, maar ook zeker niet minder.


Sinds 2016 zijn we partner van OutSystems en ontwikkelen wij razendsnel een oplossing voor jouw bedrijfstoepassing. OutSystems biedt met hun Rapid Application Development (RAD) platform, een platform waarmee razendsnel alle onderdelen van jouw web- en mobiele applicaties kunnen worden ontwikkeld.

Wij ontwikkelen software onder andere voor

Boels logo gecentreerd
dpd logo gecentreerd
Make a Wish logo gecentreerd
Munckhof logo gecentreerd

"Onze maatwerkapplicaties hebben als grote voordeel dat ze perfect aansluiten op het bedrijfsproces en de organisatie welke zij ondersteunen."

Software development

De meeste organisaties zetten meerdere verschillende softwarepakketten in ter ondersteuning van haar primaire bedrijfsprocessen. Onderzoek wijst uit dat meer dan 65% van de ondernemingen over software beschikt die aan vervanging toe is. Dit is veelal verouderde software die specifiek op de werkprocessen is afgestemd. Hierdoor zijn de meeste bedrijven huiverig om deze oude systemen of software te vervangen.


In de praktijk blijken veel organisaties er sterk naar te neigen om standaard software in te zetten, echter blijkt dit in de praktijk zeker niet altijd de beste oplossing te zijn. De werkprocessen moeten in dit geval vaak worden aangepast in plaats van dat de software de manier van werken ondersteund.


Bij Phact zijn wij van mening dat maatwerk een beter alternatief is. Maatwerk levert je namelijk het volgende op: 

  • Precies dat krijgen wat je echt nodig hebt. (Je betaalt niet voor functionaliteiten die je niet gebruikt)
  • Snel een werkende applicatie waar je mee aan de slag kunt. (Niet maanden wachten, maar binnen weken aan de slag)
  • Regie over het project (controle over wat, wanneer gebouwd wordt)
  • Geen vaste scope, maar ruimte om aanpassingen te doen aan de initiële opzet.

Wij hebben ruime ervaring in de ontwikkeling van onder andere de onderstaande vormen van softwareontwikkeling

Rapid application development (RAD)

Rapid application development (RAD) is een softwareontwikkelmethode, ook wel methodische aanpak, voor het ontwikkelen van software in projectvorm. RAD is een concept dat organisaties in staat stelt softwaresystemen sneller en van betere kwaliteit te (laten) ontwikkelen. Bij Phact maken wij gebruik van het platform van OutSystems.

Mobiele applicaties

Eén van onze specialisaties is het maken van applicaties die optimaal geprogrammeerd zijn voor het gebruik op smartphones.


Hiermee halen we meer uit de hardwaremogelijkheden van smartphones, zoals de camera, microfoon, speaker of GPS. Onze apps zijn 'real time responsive' en dat biedt vele mogelijkheden. De interactieve apps die wij maken, worden ondersteund door alle commerciële platformen als iOS en Android.


Naast native apps, welke specifiek voor een bepaald platform worden ontwikkeld, kan het in bepaalde gevallen interessanter zijn om een zogenaamde "Mobile First Responsive Site" te ontwikkelen op basis van HTML5 of cross-platform-ontwikkeling.

Webapplicaties

Een webapplicatie is een programma dat online op een webserver draait en door de gebruiker te bedienen is via de webbrowser. Een enorm voordeel van een webapplicatie is dat er geen software op de desktop geïnstalleerd hoeft te worden. De gebruiker beschikt altijd over de nieuwste versie van de webapplicatie. Daardoor hoeven er ook nooit updates van de webapplicatie gedownload te worden. Een ander groot voordeel is dat de gebruikers van de webapplicatie overal ter wereld (samen) kunnen werken. Thuiswerken is met een webapplicatie dan ook een stuk makkelijker.

Embedded Software

Embedded Software is een elektronisch systeem (hardware én software) dat is geïntegreerd in gebruiksartikelen of apparaten, met de bedoeling deze een vorm van intelligent gedrag te bezorgen. De essentie van een embedded systeem is dat er software zit ingebed in een hardware-apparaat. Voorheen had je elektronische meet- en regelsystemen die geheel uit hardware bestonden. Bij een embedded systeem nemen processoren (microprocessoren en/of controllers) met software een gedeelte van deze elektronische meet- en regeltaken over. Doordat de software eenvoudig vervangen kan worden, is het apparaat flexibeler aan te passen aan toekomstige eisen.

Benieuwd naar hoe wij met onze maatwerksoftware jouw organisatie kunnen helpen ?