Dit is Microsoft Power BI en dit kun je er mee
25 augustus 2022 
1 min. leestijd

Dit is Microsoft Power BI en dit kun je er mee

Wanneer je als organisatie betrouwbare beslissingen wilt nemen op basis van data, dan is het verstandig om een Business Intelligence platform te implementeren. Microsoft Power BI leent zich hier uitstekend voor, zeker wanneer je als organisatie al gebruik maakt van Microsoft Power Platform of Microsoft 365.

Waarom zou je een Business Intelligence platform gebruiken?

Een Business Intelligence Platform is een ideale tool om belangrijke data binnen je organisatie te laten samenkomen en te analyseren. Business Intelligence (BI) zelf heeft namelijk als doel om de kennis binnen je organisatie te gebruiken om bedrijfsprocessen beter aan te sturen en daarmee je organisatie efficiënter en effectiever in te richten. Dit wordt ook wel datagedreven werken (Data Driven) genoemd.

Een datagedreven organisatie

Steeds meer organisaties maken de overstap naar datagedreven werken, omdat dit ervoor zorgt dat bedrijfsbeslissingen niet meer op onderbuikgevoel genomen worden maar echt op basis van data en feiten. Door de data binnen je organisatie slim te gebruiken bereik je concurrentievoordelen, een hogere winst en lagere kosten. Door aan de slag te gaan met een Business Intelligence Platform leg je het fundament van datagedreven werken en baan je de weg naar een succesvolle bedrijfsvoering op basis van kwalitatieve data.

Wat kun je met Microsoft Power BI?

Er bestaan verschillende Business Intelligence tools en platformen waarmee je de data binnen je organisatie kunt verzamelen, omzetten en analyseren. Maar waarom zou je dan specifiek Microsoft Power BI moeten gebruiken?

Allereerst maken de meeste organisaties al gebruik van verschillende producten van Microsoft, waardoor je kosteloos gebruik kunt maken van Microsoft Power BI (let op: uitbreidingen zorgen wel voor bijbehorende kosten). Ook leent zich dit uitstekend voor het koppelen van systemen. Zo kun je de datasheets die je opmaakt in Microsoft Power BI bijvoorbeeld ook eenvoudig tonen in een Microsoft Teams kanaal. Daarnaast kun je Power BI ook koppelen met Microsoft Azure, waardoor je diepere en nuttige inzichten creëert. Je kunt namelijk al je Azure-data analyseren, maar ook gebruik maken van Power BI-visualisatie in Azure-apps.

Daarnaast biedt Microsoft Power BI vele voordelen zoals het beveiligen van je data, koppelingen met Excel, het gebruik van visuele aanwijzingen, het streamen van analytics in realtime en de mogelijkheden om selfservice en bedrijfsanalyse te integreren.

Meer weten over Microsoft Power BI en het Power Platform?

Ben je benieuwd of Microsoft Power BI en het Power Platform de juiste oplossingen bieden voor jouw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of bekijk ons webinar om meer te weten te komen.