Dit is Microsoft Power Virtual Agents en dit kun je er mee
29 augustus 2022 
1 min. leestijd

Dit is Microsoft Power Virtual Agents en dit kun je er mee

Wanneer er binnen je organisatie met regelmaat handen te kort zijn om vragen van klanten of bezoekers van de website te beantwoorden, is het verstandig om een chatbot te implementeren. Met Microsoft Power Virtual Agents kun je krachtige chatbots maken zonder dat er ontwikkelaars of data scientists nodig zijn.

Waarom zou je een chatbot moeten implementeren?

Een chatbot is dé tool om er voor te zorgen dat je altijd bereikbaar bent voor je (potentiële) klanten. Ongeacht de dag of het tijdstip. De chatbot geeft altijd direct antwoord, waardoor de klanten geen minuten, uren of dagen op een antwoord wachten. Dit zorgt in veel gevallen dus voor een aanzienlijke verbetering op de klantenservice.

Daarbij bespaart het implementeren van een chatbot je ook tijd. Zeker 80% van de vragen die binnenkomen bij de klantenservice zijn namelijk ‘standaard vragen’; vragen die gemakkelijk direct beantwoord kunnen worden door een chatbot. Deze vragen hoeven dus niet afzonderlijk door een klantenservicemedewerker opgepakt te worden.

Een klantgerichte organisatie

Steeds meer organisaties zetten de klant centraal, waarbij een chatbot enorm kan helpen. Een chatbot kan bijvoorbeeld worden ingezet als verkoophulp of veelgestelde vragen beantwoorden. Door de permanente bereikbaarheid van de chatbot en de reactiesnelheid, zal de tevredenheid van klanten én medewerkers toenemen.

Wat kun je met Microsoft Power Virtual Agents?

Er bestaan verschillende systemen en platformen waarmee je een chatbot kunt implementeren. Maar waarom zou je dan Microsoft Power Virtual Agents gebruiken?

Met Microsoft Power Virtual Agents bouw je snel AI-gestuurde bots voor verschillende vragen, van standaardvragen tot complexe vraagstukken. Het bouwen van een chatbot in Virtual Agents is mogelijk zonder de kennis van ontwikkelaars, waardoor iedereen ermee aan de slag kan. 

Daarnaast kun je de chatbot implementeren op verschillende kanalen, bijvoorbeeld op je website, Facebook, Microsoft Teams. Wil je je chatbot implementeren op een ander kanaal? Dat kan ook wanneer het kanaal ondersteund wordt door het Azure Bot Framework.

Meer weten over Microsoft Power Virtual Agents en het Microsoft Power Platform?

Ben je benieuwd of Microsoft Power Virtual Agents en het Microsoft Power Platform de juiste oplossingen bieden voor jouw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of bekijk ons webinar om meer te weten te komen.