Phact vervult wensen van Make-A-Wish Nederland.
24 oktober 2019 
in Nieuws
2 min. leestijd

Phact vervult wensen van Make-A-Wish Nederland.

Venray, 24 oktober 2019 – Make-A-Wish heeft als missie om het meest digitale goede doel van Nederland te worden. Wij van Phact zijn enorm trots dat wij samen Make-A-Wish en met OutSystems een Wish Journey-applicatie hebben ontwikkeld. Make-A-Wish vervult wensen van kinderen met een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte. De nieuwe applicatie maakt het voor de wenskinderen mogelijk om de voorbereidingen van hun wens dagelijks te volgen én vrienden en familie betrekken. In slechts één week tijd is de applicatie ontwikkeld op het low-code-platform van OutSystems.

Uitgangspunten van de applicatie

De uitgangspunten van het project waren een snelle ontwikkeling en een gemakkelijk te onderhouden applicatie. Make-A-Wish en Phact wilden graag de eindgebruikers betrekken bij de totstandkoming van de applicatie. Het project begon dan ook met een klankbordsessie met een aantal wenskinderen. Hanneke Verburg, CEO bij Make-A-Wish Nederland: “Dit is een jonge generatie, die goed thuis is in technologie. Dat moet ook tot uiting komen in hoe we met ze communiceren.” Een app (laten) bouwen is dan een logische stap en dan bij voorkeur eentje waar de wenskinderen zich mee kunnen identificeren. Het idee voor de Wish Journey-app was geboren.

Doel van de applicatie

Met deze app moet het mogelijk worden voor de kinderen, hun volgers, Make-A-Wish en uiteindelijk ook de partijen die zorgen voor de invulling van de wensen, om met elkaar in contact te komen en te blijven. Dit verhoogt de engagement bij alle partijen en leidt in ieder geval in theorie tot een betere dienstverlening vanuit Make-A-Wish. Binnen een week hebben de ontwikkelaars van Phact samen met OutSystems, Make-A-Wish en de wenskinderen een werkende applicatie opgeleverd. Na deze week van ontwikkelen en testen is op de vijfde dag de applicatie aangeboden bij de App Stores, voor zowel Android als iOS-devices.

Wat vinden de betrokken partijen van het project?

Hanneke Verburg, CEO bij Make-A-Wish Nederland: “Bij Make-A-Wish hebben we ons als doel gesteld het meest digitale goede doel te worden. Dat heeft natuurlijk alles te maken met onze doelgroep die zich veelal online begeeft. We zijn enthousiast over de met OutSystems en Phact ontwikkelde applicatie. Dit brengt ons een stap dichter bij het realiseren van onze ambitie. Belangrijker is dat de applicatie wenskinderen en hun dierbaren nog meer betrekt bij het uitkomen van hun liefste wens.”

Willem van Enter, Vice President EMEA bij OutSystems: “Vroeger was het ondenkbaar dat je een werkende applicatie ontwikkelt in slechts één week. Tegenwoordig maakt OutSystems dit mogelijk. Met de komst van low-code applicatieontwikkeling kan je als bedrijf razendsnel innoveren en samenwerken met eindgebruikers. Make-A-Wish is een vooruitstrevende organisatie en ik hoop dat deze applicatie veel extra plezier oplevert voor de wenskinderen.”

Marc Herruer, CEO bij Phact: “Om een complete applicatie inclusief grafische vormgeving te ontwikkelen, zoals we voor Make-A-Wish in één week hebben neergezet, heb je het platform van OutSystems nodig. Ik ben enthousiast over het eindresultaat, en trots op de inzet van zowel Make-A-Wish, de wenskinderen, OutSystems als ons team van Phact.”

Over OutSystems

Wereldwijd vertrouwen duizenden klanten op OutSystems, hét nummer één Low-Code-ontwikkelplatform voor het versnellen van applicatieontwikkeling. OutSystems biedt een platform waaropbedrijven enterprise-grade apps kunnen bouwen en daarmee hun digitale transformatie kunnen versnellen. OutSystems is de enige oplossing die de kracht van Low-Code applicatieontwikkeling combineert met geavanceerde mobiele functionaliteiten. Daardoor kan het volledige applicatielandschap visueel gemodelleerd en geïntegreerd worden met bestaande systemen. Klik hier voor meer informatie, volg OutSystems op Twitter of bezoek het bedrijf op LinkedIn.