Phact voldoet opnieuw aan ISO27001 norm voor informatiebeveiliging en verlengt haar certificaat tot 2021
03 augustus 2020 
in Nieuws
1 min. leestijd

Phact voldoet opnieuw aan ISO27001 norm voor informatiebeveiliging en verlengt haar certificaat tot 2021

Informatiebeveiliging is al jaren een van de speerpunten van Phact. Sinds 2018 zijn wij in het bezit van een ISO 27001 certificaat en begin vorige maand was het tijd voor de (her)certificering van de ISO 27001. Alle bedrijfsonderdelen werden geaudit en we kunnen met trots zeggen dat ons certificaat wederom met een jaar wordt verlengd. Een prachtig resultaat waarmee Phact haar klanten de zekerheid biedt dat er vertrouwelijk met haar gegevens omgegaan wordt.

Phact is ISO27001 gecertificeerd

Wat houdt de ISO 27001 certificering in?

De ISO 27001-norm is een internationale standaard voor informatiebeveiliging. De norm richt zich op een procesmatige implementatie, toepassing en onderhoud van een informatiebeveiligingssysteem. Een onafhankelijke keuringsinstantie (in ons geval KIWA) controleert of opgeslagen informatie beschermd is tegen ongeautoriseerde toegang en bewerking. Netwerken, systemen en procedures moeten aantoonbaar zo zijn geïmplementeerd dat alle gegevens beschermd zijn tegen bedreigingen van buitenaf.

In ons Information Security Management System (ISMS) hebben wij vastgelegd hoe wij bij Phact omgaan met informatiebeveiliging.

Waarom ISO 27001 certificering?

Het is voor ons belangrijk dat onze klanten erop kunnen vertrouwen dat de informatie die zij met ons delen veilig is bij ons. Phact hecht er waarde aan hier zorgvuldig mee om te gaan en hierin de hoogste standaarden te waarborgen. Natuurlijk deden we dit al, maar met het behalen van dit certificaat heeft onze werkwijze een officieel en internationaal erkend keurmerk gekregen.

 

Lees hier verder voor meer informatie over hoe Phact omgaat met informatie beveiliging en privacy.