Phact: de one stop shop voor IoT
30 augustus 2021 
2 min. leestijd

Phact: de one stop shop voor IoT

Een Internet of Things-totaaloplossing kent vele componenten. Belangrijk voor het slagen van je IoT-project is dat duidelijk is wie de regie heeft. Een partner als Phact die end-to-end alle IoT-bouwstenen kan leveren, 15 jaar ervaring in IoT heeft en ruim 20 succesvolle IoT-projecten op haar naam heeft staan, is dan essentieel.

Sensoren, gateways, connectiviteit, een IoT-platform voor dataopslag en datavisualisatie, applicaties, security, ruime software- en IoT-kennis. Er zitten vele facetten aan een succesvolle Internet of Things-oplossing. 

IoT One-stop-shop

Phact levert als IoT one-stop-shop al deze bouwstenen, hetzij zelf hetzij via partners. Het voordeel hiervan is dat het duidelijk is wie de regie en verantwoordelijkheid van het project heeft. Maar er zijn meer pluspunten om met Phact aan de slag te gaan om de kansen van Internet of Things voor jouw organisatie te ontdekken en te verzilveren.

Eigen IoT-platform

Zo heeft Phact een eigen IoT-platform ontwikkeld genaamd SureSense om laagdrempelig aan de slag te kunnen met een eigen Proof of Concept . Met dit platform ben je in staat om de opgeslagen data vanuit de sensoren te visualiseren. Eerder gaven we het belang van een Proof of Concept al aan om een goede Return on Investment voor je IoT-project te berekenen.

Liever geen standaard oplossingen

Zoek je een standaard oplossing zoals bijvoorbeeld Fleetmanagement, dan zijn daar legio softwarepakketten voor beschikbaar. Is jouw IoT-vraag of IoT-uitdaging niet standaard? Dan is Phact op haar best. Wij zijn vooral de partij wanneer het niet standaard kan en worden daar graag in uitgedaagd. Phact kan daarbij de totaaloplossing leveren met alle IoT-bouwstenen, maar dat hoeft niet. Het komt regelmatig voor dat Phact delen van de IoT-totaaloplossing levert zoals software of connectiviteit.

Co-sourcing: samen teamen in IoT

IoT is soms behoorlijk abstract. Phact begeleidt jou als opdrachtgever door het proces om het zo concreet mogelijk te maken; van business case, tot POC, tot succesvol eindresultaat. Sterker nog: Phact vormt samen met jou als opdrachtgever een gezamenlijk projectteam. Wij noemen dat co-sourcing. Hierbij volgen we een vaste structuur om IoT-projecten te managen: van pilot tot business en toegevoegde waarde: 


Security bij Internet of Things

Een serieuze uitdaging: alle bouwblokken van de IoT-totaaloplossing dienen te voldoen aan de juiste mate van beveiliging. Belangrijk om te weten dat Phact werkt volgens ‘security by design’. Security is namelijk vaak de zwakke plek bij Internet of Things. Daarom is Phact ISO 27001 gecertificeerd. Bij ons weet je zeker dat je data veilig is. Lees alles over Security bij IoT in onze blog 'Iot en security: over de zwakke plek van IoT'.

Multi stack

Niet onbelangrijk: Phact is multi stack, Dit betekent dat we meer dan alleen software ontwikkelen. We ontwikkelen soft- en hardware met diverse technologieën . Wij hebben kennis in huis van C++, kennis van embedded, kennis van maatwerk softwareontwikkeling, van Artificial Intelligence en low-code. We doen meer dan alleen IoT en dat maakt Phact zo sterk. 

Initiatiefnemer en aanjager van The Things Network

Dat Phact IoT heeft omarmd  blijkt wel uit het feit dat het één van de aanjagers is van The Things Network, een van de grootste IoT-communities. Lees er meer over op de website van The Things Network.

IoT-praktijkvoorbeelden

Onze kennis, aanpak en jarenlange ervaring op het gebied van IoT resulteert in mooie projecten. Lees hier de voorbeelden hoe wij bedrijven hebben geholpen met IoT. Al deze redenen maken dat Phact anders is dan andere softwarebedrijven in IoT: een one-stop-shop als het aankomt op Internet of Things.

IoT Proof of Concept

Benieuwd of Phact jouw organisatie kan helpen met IoT? Vraag dan hier een Proof of Concept aan.