Dit is Microsoft Power Apps en dit kun je er mee
25 augustus 2022 
2 min. leestijd

Dit is Microsoft Power Apps en dit kun je er mee

Werken zonder mobiele applicaties en webapps kun je je eigenlijk niet meer voorstellen. Voor ieder zakelijk doeleinde bestaat namelijk wel een tool die je online of op je mobiele device kunt gebruiken. Maar wat nu als je specifieke wensen hebt voor een applicatie, maar het huidige landschap aan apps niet hieraan voldoet? Dan bouw je zelf een zakelijke app met bijvoorbeeld Microsoft Power Apps.

Apps bouwen zonder back-end development

Het klinkt erg eenvoudig, zelf aan de slag gaan met een zakelijke app, maar al gauw loop je er tegenaan dat je development capaciteit nodig hebt. Als je een inhouse IT-afdeling hebt die zich bezighoudt met software development, dan weet je dat er schaarste is in mensen met kennis van back-end development. Het ontwikkelen van een simpele app kan daardoor veel meer tijd in beslag nemen dan nodig is. Daarnaast is uitbesteden niet altijd een optie, vanwege de hoge kosten. De oplossing hiervoor is om aan de slag te gaan met low code/no code applicatie ontwikkeling, waardoor je weinig tot geen kennis over development nodig hebt. Ook kun je ervoor kiezen om een applicatie door een ervaren ontwikkelteam op te laten zetten en vervolgens zelf eenvoudig te beheren en eventueel uit te breiden.

Eenvoudig apps ontwikkelen met Microsoft Power Apps

Het Microsoft Power Platform bevat een onderdeel dat hier ideaal voor dient, namelijk: Microsoft Power Apps. Microsoft Power Apps is speciaal ontwikkeld zodat je eenvoudig zakelijke mobiele- en webapps kunt ontwikkelen, zonder dat je technische kennis nodig hebt. Met Microsoft Power Apps heb je namelijk geen code nodig om apps te bouwen. Je maakt gebruik van vooraf gemaakte sjablonen en drag-and-drop functionaliteit binnen de tool. Daarnaast biedt Microsoft verschillende online leermiddelen en zelfstudies om nog beter met Microsoft Power Apps te kunnen werken. Zo bespaar je tijd en geld, omdat je geen ontwikkelaars hoeft in te zetten om je gewenste applicatie te ontwikkelen.

Voordelen van Microsoft Power Apps

Dat je geen code hoeft te schrijven met Microsoft Power Apps is niet het enige voordeel van de tool. De tool laat je verbinding maken met verschillende gegevensbronnen zoals MailChimp, Adobe en Microsoft 365. Je kunt namelijk kiezen uit meer dan 500 connectoren.

Daarnaast kun je ook gemakkelijk opschalen door Microsoft Dataverse in te zetten. Hiermee kun je veilig data opslaan en beheren die binnen de door jou gebruikte applicatie gebruikt wordt. Microsoft Dataverse maakt gebruik van een set tabellen om gegevens in op te slaan. Deze tabellen kunnen dan weer gebruikt worden in Microsoft Power Apps.

Wil je uitgebreide functies toevoegen of een connector gebruiken die niet wordt aangeboden? Ook dan kun je de basis van je applicatie opbouwen met Microsoft Power Apps en een ontwikkelaar vervolgens aan de slag laten gaan met het uitbreiden van functionaliteiten of connectoren.

Meer weten over Microsoft Power Apps en het Power Platform?

Ben je benieuwd of Microsoft Power Apps en het Power Platform de juiste oplossingen bieden voor jouw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of bekijk ons webinar om meer te weten te komen.