Dit is Microsoft Power Automate en dit kun je er mee
29 augustus 2022 
2 min. leestijd

Dit is Microsoft Power Automate en dit kun je er mee

Bedrijfsprocessen stroomlijnen, herhalende taken automatiseren en automatisch herinneringen sturen. Dit is slechts een greep uit de mogelijkheden die Microsoft Power Automate jouw organisatie biedt. Microsoft Power Automate leent zich uitstekend voor het automatiseren van bedrijfsprocessen, zeker wanneer je organisatie al gebruik maakt van het Microsoft Power Platform of Microsoft 365.

Wat houdt automatisering van bedrijfsprocessen in?

Iedere organisatie wil graag dat de medewerkers zo effectief en efficiënt mogelijk werken. Het automatiseren van bedrijfsprocessen heeft hier een belangrijke invloed op. Dagelijkse bedrijfsprocessen die normaal gesproken handmatig worden uitgevoerd, worden in dit geval geautomatiseerd. Denk hierbij aan een eenvoudige reactie op klanten, maar ook aan werk waarbij grote hoeveelheden data en documentatie een rol spelen.

Wat zijn de voordelen van automatiseringssoftware?

Het automatiseren van bedrijfsprocessen heeft verschillende voordelen voor zowel de medewerkers in de organisatie maar ook voor klanten. Dit zijn de belangrijkste voordelen van automatisering van bedrijfsprocessen voor jouw organisatie:

1. Verhoging van productiviteit en efficiëntie

Zoals hierboven al vermeld, verhoogt automatisering de effectiviteit, productiviteit en de efficiëntie van de medewerkers binnen een organisatie. Je kunt namelijk handmatige dagelijkse taken automatiseren, waardoor processen worden versneld én (wanneer de processen goed zijn ingericht) foutloos worden uitgevoerd.

2. Eenvoudig data- en documentbeheer 

Automatiseringssoftware zorgt ervoor dat je al je belangrijke data en documentatie op één plek geborgd hebt. Zo verlies je geen data uit het oog, verloopt het documentbeheer gestroomlijnd én heb je alles eenvoudig geordend.

3. Meer tevreden klanten 

Wanneer je bedrijfsprocessen goed hebt geautomatiseerd, is je team waarschijnlijk blij dat ze bepaalde werkzaamheden niet meer herhaaldelijk handmatig hoeft uit te voeren. Maar naast tevreden medewerkers, zorgt automatisering ook voor tevreden klanten. Je kunt jouw klanten namelijk beter van dienst zijn, de communicatie verloopt soepeler, er is meer aandacht voor de klant en ze ontvangen nauwkeurige en consistente informatie.

Een geautomatiseerde organisatie 

Automatisering is niet meer weg te denken in ons dagelijks leven, vooral niet tijdens het werk. Elke afdeling binnen een organisatie heeft te maken met automatisering: de verkoopafdeling automatiseert het invoeren en opstarten van een verkoopcontract, de marketingafdeling automatiseert complete marketingprocessen, de klantenservice automatiseert communicatie met de klant en HR het onboardingproces voor nieuwe werknemers. Oftewel, organisaties kunnen niet meer zonder.

Wat kun je met Microsoft Power Automate?

Er zijn inmiddels talloze softwaresystemen op de markt waarmee je jouw bedrijfsprocessen kunt automatiseren. Maar waarom zou je dan in het specifiek Microsoft Power Automate moeten gebruiken?

Allereerst maken de meeste organisaties al gebruik van verschillende producten van Microsoft, waardoor het een logische stap is om ook te werken met het automatiseringssysteem van Microsoft. Ook leent Microsoft Power Automate zich uitstekend in het koppelen van systemen, zo log je je mails gemakkelijk in Office Outlook, zet je je datasheets gemakkelijk in Microsoft Teams en zet je je taken eenvoudig in Microsoft To-Do.

Daarnaast kun je met Microsoft Power Automate altijd en overal automatiseren. Op je pc, mobiel of op Web. Geschikt voor grote en kleine organisaties.

Meer weten over Microsoft Power Automate en het Microsoft Power Platform?

Ben je benieuwd of Microsoft Power Automate en het Microsoft Power Platform de juiste oplossingen bieden voor jouw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of bekijk ons webinar om meer te weten te komen.