Microsoft Power Platform in het mkb
31 augustus 2022 
1 min. leestijd

Microsoft Power Platform in het mkb

Veel mkb-bedrijven maken al gebruik van een of meerdere tools van Microsoft. Denk bijvoorbeeld aan Microsoft Teams of Office 365. Wist je dat je hierdoor als organisatie heel eenvoudig ook gebruik kunt maken van het Microsoft Power Platform? In deze blog vertellen we hoe.

Wat kan het Microsoft Power Platform mkb-bedrijven bieden?

Vaak worden bedrijfsprocessen binnen het mkb veelal handmatig uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan het fysiek indienen van urenbriefjes, die vervolgens overgenomen worden in een Excel-lijst en vanuit daar naar een uitbetalingssysteem worden doorgezet. Je kunt je wel voorstellen dat de foutmarge hierbij erg groot is en dat het veel tijd kost om op deze manier uren uit te betalen. Dit is een enkel voorbeeld, maar zo zijn er tal van administratieve werkzaamheden die met het Microsoft Power Platform gedigitaliseerd en geautomatiseerd kunnen worden. Hierdoor worden bedrijfsprocessen een stuk eenvoudiger, minder foutgevoelig en bovenal efficiënter.

Een eigen urenregistratie applicatie met Microsoft Power Platform

Met Microsoft Power Apps, een tool binnen het Microsoft Power Platform, kun je als organisatie heel laagdrempelig een eigen applicatie bouwen om de urenregistratie in te regelen. Door de urenregistratie in een app te laten plaatsvinden, kunnen werknemers in het veld heel simpel hun uren indienen. Ook kun je met een soortgelijke app ervoor zorgen dat werknemers declaraties en verlofdagen indienen. De uren en aanvragen kunnen dan ook weer heel simpel door een backoffice medewerker in de app worden gecontroleerd. Met een koppeling tussen de app en het betalingssysteem wordt dan weer geautomatiseerd de uitbetaling doorgezet na goedkeuring van de uren.

Waarom geen standaard urenregistratiesysteem?

Vaak zitten urenregistratiesystemen standaard in grote ERP-pakketten. Dan kun je toch ook een standaardpakket afnemen, zonder dat je zelf iets hoeft te bouwen? Dat klopt. Alleen zie je in de praktijk dat dan vaak een heel ERP-systeem moet worden afgenomen, terwijl je als mkb-bedrijf wellicht alleen de urenregistratie functie wilt gebruiken. Hierdoor betaal je onnodig hoge licentiekosten, voor een systeem waarvan je vrijwel geen functies gebruikt (op een enkele na).

Met het Microsoft Power Platform maak je in principe ook gebruik van standaard bouwblokken. Je hoeft dus niet zelf aan de slag te gaan met codes, terwijl je wel een applicatie op maat opbouwt. Daarnaast zijn er meer dan 500 connectoren beschikbaar, waarmee je je applicatie binnen het Power Platform eenvoudig koppelt met externe systemen. Zit de gewenste koppeling er niet bij? Dan kun je ervoor kiezen om een ontwikkelaar hiermee aan de slag te laten gaan. Zo hoeft de ontwikkelaar alleen de koppeling te bouwen en niet de gehele applicatie, wat enorm scheelt in de kosten.

Nog meer mogelijkheden van het Microsoft Power Platform

Ben je benieuwd naar nog meer voorbeelden van het Microsoft Power Platform in de praktijk? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!