“ICT moet zich aanpassen aan bedrijfsprocessen en niet andersom.” Met die filosofie helpt Phact ondernemingen innoveren en digitaal transformeren. Daarbij onderscheidt Phact zich op 3 gebieden: ontwikkelkracht, innovativiteit en een pragmatische projectaanpak.
Het doel van Phact is om bedrijven met technologie te ondersteunen in het doen waar ze goed in zijn. Door de inzet van de nieuwste technologieën helpen wij onze klanten te innoveren en te groeien. IT moet niet remmend zijn voor je organisatie, het moet je vooruit helpen en zelfs versnellen.
Met softwareontwikkeling helpen we bedrijven te digitaliseren. Dat doen we door middel van het ontwikkelen van business applicaties, intelligente apps en het realiseren van integraties. In onze gereedschapskist hebben we technologieën en methodes als lowcode, maatwerk softwareontwikkeling, AI, IoT, Machine Learning en Virtual Reality.
De werkwijze bij digitalisering
Hoe moet ik digitaliseren? Phact hanteert bij een digitaliseringsproject diverse fases, deze spreken voor zich: de Kick Off-fase (planning, voorbereiding, kennismaking), Fase 2 (ontwikkeling, testen en acceptatie), Fase 3 (implementatie in de organisatie) en Fase 4 (nazorg en doorontwikkeling).
Pragmatisme
Tot zover niks nieuws onder de zon. Het onderscheidende van Phact zit hierbij echter in de invulling van deze projectfases. Om te beginnen: bij het definiëren van een digitaliseringsproject wordt een project opgeknipt in user stories. Op deze manier ontstaan er concrete en korte deelprojecten die volledig focussen op functionaliteit. Zo kunnen op voorhand problemen getackeld en eenvoudig bijgestuurd worden. Met als grote voordeel: lage faalkosten.
Hier komt tevens het pragmatisme in de projectaanpak van Phact terug: afhankelijk van de grootte van het project passen we de methodiek aan. Phact is dus nooit volledig Agile, scrum, LEAN of Prince2 maar gebruikt afhankelijk van de opdracht een combi van de beste componenten van deze methoden.
Het pragmatisme is ook terug te vinden in het feit dat je bij Phact geen onnodig lange rapporten tegenkomt. Het liefst gaan we goed voorbereid en zo snel mogelijk aan de slag. Snel resultaat tonen aan de opdrachtgever door inzet van continuous delivery, houdt de vaart erin. Bij continuous delivery wordt in korte cycli software geproduceerd. Het richt zich op snel en frequent bouwen, testen en releasen van software om releases zo voorspelbaar mogelijk te maken.
Door continuous delivery, de korte lijnen dankzij de co-sourcing met onze opdrachtgever, kunnen we gezamenlijk, transparant en snel schakelen en is er optimale budgetbewaking.
Ontwikkelkracht
Naast een pragmatische projectaanpak bij bedrijfsdigitalisering onderscheidt Phact zicht met haar ontwikkelkracht en ruime kennis van hardware. Alle software- en hardware-ontwikkeling en alle integraties worden met eigen ontwikkelaars in Nederland gerealiseerd. Phact telt bijna 30 ontwikkelaars met diverse specialismen zoals low code (OutSystems), .NET en met ervaring in technologieën als Big Data, Data Science, AI, Machine Learning en IoT.
Innovativiteit
Tot slot maakt de hoge mate van innovativiteit Phact onderscheidend. De opgeleverde projecten gaan van zelfrijdende voertuigen, slimme Maxi-Cosi’s tot aan wereldwijd gebruikte apps. Lees hiervoor ook de praktijkcase van onze klant Rotaid
Om innovatief te blijven, investeert Phact veel in scholing en certificering van de medewerkers. We houden onszelf scherp met trainingen en een jaarlijkse hackathon, die onze medewerkers uitdaagt om in korte tijd boven zichzelf uit te stijgen. Daarnaast werken we samen met partners om te blijven leren. Innovatief blijven en creatief bezig zijn, is belangrijk voor een softwarebedrijf. Alleen op die manier kunnen wij ook onze klanten helpen met innoveren.
Gratis adviesgesprek
Benieuwd of Phact de partij is om jou te helpen bij jouw digitaliseringsvraagstuk?