Throwback Thursday (TBT):
09 april 2020 
in Nieuws
1 min. leestijd

Throwback Thursday (TBT): "What the Phackathon 2019!"

“What the Phackathon 2019!”

Inmiddels alweer bijna een jaar geleden was de What the Phackathon 2019! in volle gang. Maar liefst 20 developers, 9 teams en 3 bedrijven hebben in slechts 48 uur tijd hun best gedaan om mee te dingen naar de hoofdprijs; eeuwige roem als Phackathon winnaar.  

Phackathon 2019

What the Phackathon 2019! in volle gang.

Phackathon: een jaarlijks terugkerend feestje voor onze ontwikkelaars

Wanneer mag je iets een traditie noemen? Daarover zijn de meningen nogal verschillend. Zo zal de één zeggen dat het doorgeven van gewoonten en gebruiken van generatie op generatie ‘traditie’ is. Het woord ‘traditie’ is afgeleid van het latijnse woord ‘traditio’ en betekent overhandiging. Het overhandigen van cultuur aan de volgende generatie. Tradities vormen onbewust de ondergrond van ons dagelijks denken en handelen. Zonder tradities zou je overal over moeten nadenken: ‘zal ik het zus of zo doen’. Nu doe je veel dingen onbewust,’ zoals het altijd al gedaan is’.

De ander zal zeggen: “Een traditie een traditie zodra iemand het een traditie vindt”. Hoe vaak het eerder is voorgekomen, doet er niet toe, ook het aantal mensen dat eraan meedoet niet. Het klinkt heel raar, maar tradities worden elke dag geboren en sterven ook elke dag weer uit.

Voor de ontwikkelaars van Phact is de jaarlijkse Phackathon in ieder geval een traditie!

Wat is een Phackathon?

Phackathon is een afgeleide van het woord hackathon. Een hackathon is een evenement waarin teams van deelnemers non-stop bezig gaan om binnen een korte tijd oplossingen voor aangereikte casussen te bedenken. Het evenement is meestal gratis omdat het wordt gesponsord door de aanbieders van die casussen. De sponsors motiveren de deelnemers door aantrekkelijke prijzen[1] in het vooruitzicht te stellen.

De Phackathon is een jaarlijks terugkerend feestje voor onze ontwikkelaars. Het concept is gemakkelijk: maximaal 50 ontwikkelaars nemen het in teams, bestaande uit minimaal 3 personen, gedurende 48 uur tegen elkaar op. De inzet is, naast een (foeilelijke) bokaal, eeuwige roem. Gedurende de 48 uur verzorgt Phact alle frisdrank, bier, smoothies, redbull en fastfood. En het allerbelangrijkste is plezier en lol.

Op zoek naar een oplossing voor jouw probleem?

Neem dan contact op en leg jouw case aan ons voor en wie weet heb jij na de 48 uur van de Phackathon een innovatieve oplossing voor jouw probleem!

Hackathons zijn namelijk uitermate geschikt om nieuwe innovatieve businessplannen te maken. Zo kun je als bedrijf binnen no time nieuwe inzichten krijgen en oplossingen bedenken. Hoog tijd om jouw case in te dienen!

Meld jouw probleem aan

De Phackathon 2020: “Superheroes” staat gepland voor 27-29 mei, vanwege de ontwikkelingen rondom Corona is het nog niet zeker of we onze jaarlijkse Phackathon eind mei kunnen laten doorgaan of dat we deze naar een later tijdstip in het jaar zullen verplaatsen.