Throwback Thursday (TBT): Video: Phact vervult wensen van Make-A-Wish Nederland.
02 april 2020 
0 min. leestijd

Throwback Thursday (TBT): Video: Phact vervult wensen van Make-A-Wish Nederland.

Het is inmiddels bijna een half jaar geleden dat wij Make-A-Wish Nederland hebben mogen helpen bij het ontwikkelen van de Wish Journey-applicatie. Mede dankzij OutSystems hebben wij de applicatie in slechts een week tijd kunnen opleveren.

Bekijk de video hier

Make-A-Wish heeft als missie om het meest digitale goede doel van Nederland te worden. Wij van Phact zijn enorm trots dat wij samen Make-A-Wish en met OutSystems een Wish Journey-applicatie hebben ontwikkeld. Make-A-Wish vervult wensen van kinderen met een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte. De nieuwe applicatie maakt het voor de wenskinderen mogelijk om de voorbereidingen van hun wens dagelijks te volgen én vrienden en familie betrekken. In slechts één week tijd is de applicatie ontwikkeld op het low-code-platform van OutSystems.

Uitgangspunten van de applicatie

De uitgangspunten van het project waren een snelle ontwikkeling en een gemakkelijk te onderhouden applicatie. Make-A-Wish en Phact wilden graag de eindgebruikers betrekken bij de totstandkoming van de applicatie. Het project begon dan ook met een brainstormsessie met een aantal wenskinderen. Hanneke Verburg, CEO bij Make-A-Wish Nederland: “Dit is een jonge generatie, die goed thuis is in technologie. Een app (laten) bouwen is dan een logische stap. Het idee voor de Wish Journey-app was geboren.

Klik voor meer informatie over de ontwikkelde applicatie hier .