Hoe Phact bedrijven helpt met IoT: 4 voorbeelden
27 augustus 2021 
3 min. leestijd

Hoe Phact bedrijven helpt met IoT: 4 voorbeelden

De meeste bedrijven zijn niet dagelijks bezig met Internet of Things (IoT). Alle keuzes die je moet maken bij de realisatie van een IoT toepassing kunnen dan ook behoorlijk overweldigend zijn. Phact helpt bedrijven bij het maken van al deze keuzes. Zo maken we van een goed idee een IoT oplossing die daadwerkelijk waarde toevoegt voor je bedrijf. 

8 miljard IoT apparaten

Er zijn inmiddels wereldwijd zo’n 8 miljard apparaten aangesloten op het Internet of Things. Toch zijn niet al deze apparaten even slim. De veiligheid en privacy is bij veel IoT-toepassingen een kritiek punt, terwijl andere oplossingen de beoogde doelstellingen niet halen of juist hun doel voorbijschieten. Daarom kijken onze IoT experts altijd eerst kritisch of Internet of Things daadwerkelijk de oplossing biedt voor jouw organisatie. Want bij Phact weten we: IoT is een middel, maar géén doel op zich.

Van idee naar oplossing

Wanneer wij ervan overtuigd zijn dat Internet of Things de techniek is die een oplossing biedt voor jouw vraag, dan gaan we samen aan de slag om de IoT-toepassing zo snel mogelijk te realiseren. Daarbij helpen we je gedurende het hele proces van idee naar (schaalbare) oplossing. Dat doen door je te begeleiden bij het maken van keuzes op het gebied van connectiviteit, hardware en software, veiligheid, datamanagement en dashboarding. Daarnaast helpen we je onder meer met de technische realisatie van je IoT toepassing en het samenbrengen van de juiste partners.

Voorbeelden van IoT-toepassingen door Phact 

Jouw IoT-toepassing is zeker niet de eerste toepassing die Phact helpt te realiseren. De ervaring uit eerdere projecten nemen we mee om ook jouw IoT-project tot een succes te maken. Hoewel we trots zijn op al onze klanten en projecten, delen we hieronder vier voorbeelden van IoT-oplossingen die zijn uitgevoerd door Phact.

Voorbeeld 1: zelfrijdende tractor 

Een robot die kan werken met het bestaande machinepark en volledig autonoom veelvoorkomende veldwerkzaamheden kan uitvoeren. Het is de AgBot van het Limburgse bedrijf AgXeed in een notendop. Phact hielp AgXeed onder andere met de aansturing van de zelfrijdende tractor, die dankzij Internet of Things op de meest efficiënte manier over het land kan bewegen. De agrariër profiteert dankzij de oplossing onder meer van lagere kosten en minder bodembeschadiging.

Voorbeeld 2: slim autokussen

Regulering is een belangrijke reden voor bedrijven om te kiezen voor Internet of Things. Een goed voorbeeld daarvan is de app die Phact ontwikkelde voor de Maxi-Cosi e-Safety van Dorel Juvenile, een slim autokussen voor jonge kinderen. De app, beschikbaar voor iOS en Android, geeft een signaal af wanneer ouders zich op meer dan 20 meter van hun auto bevinden en hun kind zich nog in de auto bevindt. Het slimme kussen met bijbehorende app helpt Dorel Juvenille te voldoen aan de Italiaanse wetgeving die ouders en verzorgers verplicht om achterblijfalarmen in auto’s te installeren.

Voorbeeld 3: levens redden met IoT

Connectiviteit is een kritiek onderdeel van IoT oplossingen. Dat geldt zeker voor de slimme AED-kast van Rotaid. Phact hielp Rotaid om de kast te voorzien van hardware en software, die ervoor moet zorgen dat er minder mensen sterven aan hartfalen doordat een AED niet goed vindbaar is, een lege accu heeft of is beschadigd als gevolg van slechte weersomstandigheden. De kast beschikt over een mobiele internetconnectie om er zeker van te zijn dat de AED 24/7 kan worden gemonitord.

Voorbeeld 4: duurzamer transport dankzij Internet of Things

Internet of Things kan een belangrijke rol spelen op het gebied van duurzaamheid. Het ‘SolarOnTop systeem’ van IM Efficiency is hiervan een mooi voorbeeld. Door vrachtwagens uit te rusten met zonnecollectoren kan het brandstofverbruik met 5,5% worden teruggebracht. Daarnaast kan de groene stroom worden gebruikt om elektrische apparatuur in de trailer op te laden, zoals palletwagens en laadkleppen. Een investering die zich al binnen 3 jaar terugverdient. Dankzij Phact hebben klanten van IM Efficiency real-time inzicht in de prestaties van het systeem.

Meer voorbeelden van IoT-projecten door Phact?

Ben je benieuwd naar meer IoT-projecten van Phact? In ons portfolio vind je nog meer voorbeelden van projecten die Phact heeft gerealiseerd. Naast IoT-projecten vind je hier ook voorbeelden waarbij andere technieken zijn ingezet. Ons portfolio laat zien dat Phact alle mogelijke tools en expertise in huis heeft om de juiste oplossing te vinden voor iedere uitdaging.

Kennismaken met Phact

Wil je net als AgXeed, Dorel Juvenile, Rotaid en IM Efficiency aan de slag met Internet of Things? Tijdens een demo maak je kennis met een van onze IoT-experts en laten we je zien wat er allemaal mogelijk is met Internet of Things.

IoT demo aanvragen