Wat is IoT ook alweer? En wat is de huidige stand van zaken lees je in het gratis E-book: 'The Internet of Things for Business'
14 januari 2020 
1 min. leestijd

Wat is IoT ook alweer? En wat is de huidige stand van zaken lees je in het gratis E-book: 'The Internet of Things for Business'

Internet of Things is een begrip dat je niet gemakkelijk even ‘snel’ uitlegt. Verder dan ‘dingen die aan het internet zijn gekoppeld’ kom je niet vaak. Er zijn veel verschillende rapporten en boeken die een goede poging doen om een goed en gedegen antwoord te geven op deze vraag. Zo ook het E-book van Aeris. Alle facetten van IoT komen aan bod: van Sensoren, tot connectiviteit en van data collectie tot security en privacy.

Het e-book geeft ook voldoende aandacht aan de bestaande toepassingen van IoT en kijkt tot slot vooruit naar de toekomst die er voor IoT ligt en welke kansen het de markt biedt.

Klik hier om het e-book ‘The Internet of Things for Business’ gratis te downloaden

De toekomst van Internet of Things

Stel je een toekomst voor waarin zakelijke klanten en consumenten een productiebedrijf zullen vragen welke  sensormogelijkheden toegankelijk zijn via een mobiele app de aankoop van een nieuw apparaat. In de toekomst zullen auto’s niet alleen met elkaar praten, maar mensen zullen kleding dragen die verbonden is met internet. Of een leesbril die verbonden is om extra context te bieden om de gebruikerservaring te verrijken.

Klinkt onwaarschijnlijk? Gezien de enorme groei en verandering die plaatsvindt in de IoT-industrie denken wij dat deze toekomst niet te ver weg is.

Een aantal voorspellingen

  • Bedrijven zullen steeds meer gaan investeren in IoT.
  • De meest innovatieve organisaties zullen het concept ‘IoT-First’ omarmen. Hierbij worden producten en diensten rondom IoT gebouwd.
  • Ieder marktsegment wordt beïnvloed worden door IoT.
  • Data-analyse-software geeft IoT-toepassingen nog meer waarde.
  • Regelgeving voor de IoT-security en -privacy worden ingevoerd.