Wat kost het om te starten met Microsoft Power Platform?
29 augustus 2022 
1 min. leestijd

Wat kost het om te starten met Microsoft Power Platform?

Maak je al gebruik van Microsoft 365? Dan kun je heel laagdrempelig starten met het Microsoft Power Platform. In deze blog beschrijven we wat de mogelijkheden zijn om gebruik te maken van verschillende Microsoft Power Platform tools en hoeveel het kost om te starten met het platform.

Starten met het Microsoft Power Platform

In de basis kun je gratis starten met het Microsoft Power Platform wanneer je gebruik maakt van Microsoft Office tools zoals Word of Excel. Dit maakt het Microsoft Power Platform uitermate geschikt voor kleinere bedrijven en organisaties in het mkb.

Wil je verder gaan dan de basis en gebruik maken van aanvullende functies binnen een tool? Dan dien je aanvullende licentiekosten te betalen. Dit kun je zelf gemakkelijk per tool op- en afschalen naar behoefte. Hieronder vind je een overzicht van de Microsoft Power Tools met de links naar de website van Microsoft met de meest recente prijzen voor een licentie.

Licentiemogelijkheden Microsoft Power Apps

Wil je aan de slag met het laagdrempelig bouwen van applicaties met Microsoft Power Apps? Bekijk dan hier de verschillende licentietypen waar je uit kunt kiezen.

Licentiemogelijkheden Microsoft Power BI

Is jouw organisatie klaar om datagedreven te werken met Microsoft Power BI? Bekijk dan hier de verschillende licentietypen waar je uit kunt kiezen.

Licentiemogelijkheden Microsoft Power Automate

Ben je van plan om aan de slag te gaan met cloudstromen via Microsoft Power Automate? Bekijk dan hier de verschillende licentietypen waar je uit kunt kiezen.

Licentiemogelijkheden Microsoft Power Virtual Agents

Wil je gebruik maken van intelligente chatbots op websites en andere kanalen met Microsoft Power Virtual Agents? Bekijk dan hier de licentietypes en eventuele invoegtoepassingen voor sessies.

De kosten voor het Microsoft Power Platform

Het Microsoft Power Platform biedt je de mogelijkheid om software aan te passen naar eigen behoeften, zonder daar de volledige maatwerkprijs voor te hoeven betalen. Ook al is het gebruiken van het Microsoft Power Platform niet in alle gevallen gratis, toch kunnen de kosten van dit platform een stuk lager uitvallen dan wanneer je een tool volledig vanuit maatwerk zou laten ontwikkelen.

Daarnaast is het in gebruik nemen van de tools zeer laagdrempelig. De meeste gebruikers hebben al ervaring met Microsoft software (door het gebruik van Microsoft Office producten) en zullen sneller andere Microsoft tools succesvol adopteren dan geheel nieuwe software.

Ontdek het Microsoft Power Platform

Hoeveel je uitgeeft aan het Microsoft Power Platform ligt dus volledig aan je behoeften, maar kun je in de meeste gevallen dus ook makkelijk op- en afschalen afhankelijk van het aantal aanvullende licenties dat je nodig hebt. Ben je benieuwd hoe je het Microsoft Power Platform kunt toepassen in jouw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!