Waarom is Phact partner van Microsoft?
31 augustus 2022 
2 min. leestijd

Waarom is Phact partner van Microsoft?

Iedere organisatie maakt wel gebruik van de services van Microsoft. Denk hierbij aan tools binnen Microsoft 365, Azure Cloud Services of het Microsoft Power Platform. 

Als Microsoft Partner kun je je klanten beter ondersteunen binnen al deze services. Als Partner heb je namelijk onder andere toegang tot trainingen, toolkits en hulpprogramma’s. Het was dan ook een logische keuze voor Phact om Microsoft Partner te worden.

Phact als Microsoft Partner

Phact is als specialist op het gebied van innovatieve software altijd op zoek naar mogelijkheden om organisaties verder te helpen. Zo houden de specialisten van Phact nauwlettend de markt in de gaten op nieuwe ontwikkelingen. In het bijzonder wanneer het gaat om low code software ontwikkeling, Internet of Things (IoT) en integraties.
En wanneer je je bezighoudt met low code, kan het je niet ontgaan zijn dat Microsoft Power Apps als onderdeel van het Microsoft Power Platform door gerenommeerde bureaus als Forrester en Gartner wordt bestempeld als leider op de markt van low code platformen.

Naast low code software ontwikkeling houdt Phact zich veel bezig met het maken van .NET maatwerkapplicaties die gehost worden op Microsoft Azure. Door de opkomst van de mogelijkheden van het Power Platform en de grote vraag naar de mogelijkheden en functies van Azure, is Phact een partnership aangegaan met Microsoft. 

Eenvoudige en laagdrempelige oplossingen

Lars Kessels, Business Development Manager bij Phact, over de services van Microsoft: “We zien het Microsoft Power Platform als een meerwaarde voor onze klanten. Het is namelijk laagdrempelig om mee aan de slag te gaan en vaak gebruiken bedrijven Microsoft al. Denk bijvoorbeeld aan Teams of Office 365. Dit maakt het eenvoudiger om met het Power Platform te starten en het versnelt ook de adoptie van een tool binnen een organisatie.”
Inmiddels zijn de specialisten bij Phact gecertificeerd op zowel het gebied van Microsoft Azure als Microsoft Power Platform en hebben ze verschillende klanten geholpen met het implementeren van de oplossingen.

De mogelijkheden van het Microsoft Power Platform

Het Microsoft Power Platform biedt verschillende tools om gebruiksvriendelijk en laagdrempelig aan de slag te gaan met het vergroten van de efficiënte van je bedrijfsvoering. De tools die het Microsoft Power Platform bieden zijn: Power BI, Power Apps, Power Automate, Power Pages en Power Virtual Agents. Van Business Intelligence tot het eenvoudig ontwikkelen van apps en geautomatiseerde processen, de tools binnen het Microsoft Power Platform helpen je om als organisatie met weinig tot geen code je organisatie naar een hoger niveau te tillen.

Het Microsoft Power Platform in de praktijk

Voor mkb-bedrijven biedt het Microsoft Power Platform een ideale oplossing om bedrijfsprocessen te optimaliseren. Zo kunnen bijvoorbeeld planningen van werkzaamheden volledig gedigitaliseerd worden en hoeft hier geen whiteboard of Excel-lijst voor gebruikt te worden. Ook kunnen urenbriefjes gemakkelijk digitaal in een app worden ingevoerd, worden goedgekeurd en doorgezet, zonder dat hier papier bij komt kijken. Dit zijn slechts voorbeelden, maar je kunt je voorstellen dat er zo binnen een organisatie vele processen zijn die met behulp van het Microsoft Power Platform gedigitaliseerd en efficiënter ingericht kunnen worden.

De mogelijkheden van het Microsoft Power Platform

Ben je benieuwd naar welke bedrijfsprocessen binnen jouw organisatie optimaler ingericht kunnen worden met behulp van het Microsoft Power Platform? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.